Wspomaganie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powiedzcie mi panocki co jest - coraz ciężej kręci kierownica

A może Ty jesteś coraz słabszy

PS. Widzę, że żółtodzioby uwielbiają zadawać debilowate pytania nawet nie sprawdzając, czy mają płyn.

Cytat:
2007-05-08 18:33:39, piotr_ek pisze:
czy mają płyn.

a jak nie to mzoe poprostu pompa umiera
a i WYSZUKIWARKA nie gryzie

Podepnę się pod temat, bo widzę,że pasuję do mojego problemu. Przez lata użytkowania coraz ciężej kręci się kierownicą. Pompa pracuje, płyn ma prawidłowy poziom, ale jest już dosyć stary. Czy sama wymiana płynu coś pomoże? Ew. jak można poprawić sprawność/wydajność wspomagania?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam

Cytat:
2011-01-18 20:40:26, Esperynek pisze:
Podepnę się pod temat, bo widzę,że pasuję do mojego problemu. Przez lata użytkowania coraz ciężej kręci się kierownicą. Pompa pracuje, płyn ma prawidłowy poziom, ale jest już dosyć stary. Czy sama wymiana płynu coś pomoże? Ew. jak można poprawić sprawność/wydajność wspomagania? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam

Że pytasz o taką oczywistość... wymiana płynu na pewno nie "upłynni" pracy kierownicy. Myślę, że jest zbyteczna, przecież płyn wspomagania jest jak wino - im starszy tym lepszy, choć raczej tylko dla tych bardziej wykwintnych koneserów bo nie każdego gardło wstrzymać winno kielich taki.

jeżeli płyn jest już DOSYĆ stary to określenie jakim go zwałeś najlepiej podkreśla jego stan faktyczny

Cytat:
2011-01-18 20:44:06, Cwikus pisze:
Że pytasz o taką oczywistość... wymiana płynu na pewno nie "upłynni" pracy kierownicy. Myślę, że jest zbyteczna, przecież płyn wspomagania jest jak wino - im starszy tym lepszy, choć raczej tylko dla tych bardziej wykwintnych koneserów bo nie każdego gardło wstrzymać winno kielich taki. jeżeli płyn jest już DOSYĆ stary to określenie jakim go zwałeś najlepiej podkreśla jego stan faktyczny

Pytam, bo odwaliłem drugą trasę dopiero i próbuję sobie poukładać rzeczy, które są do zrobienia

Cytat:
2011-01-18 20:52:49, Esperynek pisze:
Pytam, bo odwaliłem drugą trasę dopiero i próbuję sobie poukładać rzeczy, które są do zrobienia

a olej w silniku też masz już DOSYĆ stary , czy jeszcze kilka lat poczekasz aż będzie miał właściwy bukiet ?

Cytat:
2011-01-18 22:08:54, bogdan1 pisze:
a olej w silniku też masz już DOSYĆ stary , czy jeszcze kilka lat poczekasz aż będzie miał właściwy bukiet ?

Wypraszam sobie, olej ma jakieś 2 miesiące i niecały 1kkm. Wiem DeeJay, jestem lepszy.

Cytat:
2011-01-19 19:19:04, Esperynek pisze:
Wiem DeeJay, jestem lepszy.

Grzej się
Kiedyś były inne czasy... I przebieg rozbijał się na 2 auta...
Jeszcze przez chwilę jeździ jedno auto.
Zaraz będzie porządek na liczniku.

Cytat:
2007-05-08 18:31:30, Kuglarz3 pisze:
powiedzcie mi panocki co jest - coraz ciężej kręci kierownica

Dopóki kierownica nie chodzi tak ciężko jak w polonezie MR'81 ...i nie trzeba wozić brechy pod siedzeniem, coby sobie kręcenie wspomóc ...to się nie przejmujcie

U mnie też coś się pier..... bo działa za lekko - pow. 90 - 100km/h nie ma szans jechać, bo ma się wrażenie, że ...koła są w powietrzu

Cytat:
pow. 90 - 100km/h nie ma szans jechać, bo ma się wrażenie, że ...koła są w powietrzu

Zmień k..wa amortyzatory na nowe (nowsze)

Pzdr.

Cytat:
2011-01-18 20:40:26, Esperynek pisze:
Ew. jak można poprawić sprawność/wydajność wspomagania? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam

Najprosciej to wymienic kierownice na wieksza np taka:
http://allegro.pl/gaz-69-uaz-kierownica-i1422646382.html :0

[ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2011-01-23 13:22:36 ]