Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2011-02-16 11:20:53 Prawdopodobnie "posz³a" uszczelka pod g³owic±. |
piotr_ek Reno Z³omguna Olkósh | 2011-02-16 13:37:08 Ciê¿ko zrozumieæ Tw± wypowied¼. Mnie ze zbiornika wybija³o jak zawór na korku siê uszkodzi³. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-02-16 14:54:14
Naprawdê trudno zrozumieæ o co Tobie chodzi dok³adnie ...dopiero po trzecim wpisie ..troszkê zaczynam ³apaæ , a i tak cholera wie co to jest ! Proponujê spróbowaæ u¿yæ co¶ z tej serii specyfików |
rudi Espero Wloclawek | 2011-02-16 18:30:24 pierwsze to wymieñ/uzupe³nij p³ych ch³odz±cy i patrz jak siê bêdzie auto zachowywa³o bo mo¿e to byæ faktycznie prze¿arta uszczelka i daje ci¶nienie do uk³adu (twarde przewody s± typowym symptomem) Powodzenia |
taboon Gdynia | 2011-02-16 20:03:55 Spróbuj wyj±æ termostat, zalej p³ynem i odpal, zobacz jak to bêdzie wtedy wygl±da³o. Ja mia³em co¶ podobnego.
To ¿e pompa wody siê krêci nie oznacza, ¿e dzia³a prawid³owo. Mog³y siê ³opatki oberwaæ, b±d¼ na o¶ce siê oberwa³o. i pompa siê krêci a nie robi przep³ywu. To ¿e w oleju nie ma p³ynu/piany nie ¶wiadczy ¿e uszczelka jest ca³±, potrafi ona pu¶ciæ w ró¿nych miejscach. |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznañ | 2011-02-17 19:11:15
K...... j...... m...... Tey - pisz po angielsku jak bêdzie Tobie ³atwiej..... Piszesz jakby¶ wróci³ z emigracji i ze 20 lat jêzyka polskiego nie u¿ywa³ Ale do rzeczy: Kiedy ci wybija ten p³yn - jak silnik jest zimny? ciep³y? gazujesz? niegazujesz? To s± kluczowe informacje a ty nic na ten temat nie piszesz... Jak Tobie wybija p³yn na gor±cym silniku to jedn± z prawdopodobnych przyczyn mo¿e byæ zapchana / niewydolna ch³odnica i poziom p³ynu ro¶nie na skutek wzrostu temperatury, bo ...ciecz siê rozszerza. Ja to kiedy¶ przerabia³em. Po ok 7 miesi±cach od czasu kiedy wla³em jakiego¶ syfu do uszczelniania ch³odnic (bo mi ciek³a), syf osiad³ na ¶ciankach ca³ego uk³adu ch³odzenia i ch³odnica straci³a swoj± wydolno¶æ. Rezultat: wymiana ch³odnicy. wybijanie usta³o. Ale mog± byæ inne przyczyny o których koledzy pisz±. Do póki nie doprecyzujesz co i jak ...nic nie poradzimy. |