Przegub wewnętrzny stuka ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie bo nigdy nie mialem z tym stycznosci - chodzi o to ze po paru zrywach mam teraz objaw stukania z lewej strony przedniego kola tak jakby uderzac plastikiem o metal - odglosy są nieregularne przy ruszaniu najbardziej ale nie zawsze, pojawiają sie przy zmianach biegow albo jak puszczam gaz na biegu...
Podnosilem i sprawdzalem czy to nie przegub i zewnętrzny nie ma zadnych luzów - natomiast wewnetrzny ma i to dosc spore (lewa strona), stad moje pytanie czy takie zuzycie moze sie objawiac takimi stukami ??? Pytam bo nie wiem czy przypadkiem kiedys mi sie cos nie rozleci w drodze

wewnetrzne maja pewien luz wyczówalny-ja miałem okazje to wczoraj widziec--ale te luzy sa takie same po obu stronach-dokładnie identyczne

Ale lipa... W Golfach do 500 dojeżdżają, poza nowymi Paskami

na wielowypuscie chyba zawsze jest pewien luz...

Cytat:
2008-05-27 16:08:18, Zoltar pisze:
Ale lipa... W Golfach do 500 dojeżdżają, poza nowymi Paskami

Zolti - wyluzuj bo czuje awersje do ostatnio wałkowanego wątku TDI, a moje pytanie dotyczyly espero a nie passka

Podepne się.
Od miesiąca coś mi tłucze z przodu od strony kierowcy. Wyczuwalne na nierównosciach i przy zmianie biegu - czuś delikatne uderzenie jakby coś się z czymś gwałtownie zazębiało.
Przy sobotniej zmianie oleju znajomek wszedl i obejrzal co moze powodwac takie stukanie. Jedyny luz znalazł wlasnie na polosiach napedowych od strony wewnetrznej. Szarpiac je slychac bylo podobne sdo opisywanego wyzej stukanie.
Czy mial rachje ze to przeguby wewnetrzne stukaja ?
Dodam, ze dla niego luz lewej i prawej strony jest praktycznie taki sam, ale ja slysze tylko od strony kierowcy.

Zerknij na osłonę amortyzatora. U mnie się kiedyś lekko podgięła i zaczepiała o nakrętkę przez co robiła sporo hałasu.