Xxx [KriSSo] xxx

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ello,

Dziś zamontowałem (a konktrynie Micab i Shibby) w moim ukochanym MK 7 zestaw sportowy najnowszej konstrukcji o nazwie katalogowej BTT 57i .

Autko chodzi teraz bardzo zadziornie, piknie brzmi i nieźle zwraca uwagę przechodniów . W moim osobistym odczuciu, dźwięk jest tak fajny, że absolutnie nie mam już teraz potrzeby montowania sportowego wydechu, założę jedynie ozdobną końcówkę polerowaną i to wystarczy. Resztę doznań akustycznych załatwia BTT 57i.

Tak to wygląda

Narazie zdjęta góra puszki

Teraz reszta

A tutaj kątownik mocujący stożek.

Aluminiiowa rurka o średnicy 80 mm podciągnięta od zderzaka powoduje, że stożek cały czas jest zimny

A tak wygląda całość

A tak wygląda kit K&N 57i. Prawda, że całkiem podobny do BTT 57i ??

Ogólne wrażenia są bardzo pozytywne. Jestem bardzo zadowolony, bo BTT 57i okazał się zestawem znakomitym, w niczym nie ustępującym legendarnemu K&N 57i, przy czterokrotnie niższej cenie.

Konkretne koszta :

1. Stożek - 130 pln (bawełna)
2. Kątownik montażowy - 2,50 pln
3. Rura aluminiowa śred. 80 mm - 15 pln.
4. Cena montażu - po browarku dla Micaba i shibby'iego - 10 pln

Łączna kwota operacji wyniosła 157 złotych i 50 groszy .
K&N 57i kosztuje 499 pln .

Zatem gorąco polecam klubowiczom najnowszy zestaw BTT 57i .

P.S.
Ogromne podziękowania dla Micaba i Shibby'iego za pomoc. Bądźcie zdrowi Panowie .

[ wiadomość edytowana przez: djtados dnia 2010-03-02 22:17:19 ]

i tak ma być.....kolejny zadowolony klient BTT Garage...... dodam tylko, że montaż zajął ok. 20min plus oczywiście niezbędne testy szosowe

a możesz powiedzieć skąd taka piękną rozpórkę masz??

p.s. bardzo czyściutka komora silnika, też chciałbym mieć taką , ale sie boję myć , a może masz osłonę plastikową pod silnikiem??

No ladnie ... a jeszcze tydzien temu tak pisal :

Cytat:
Hm.... no dla mnie jest dźwięk niezupełnie taki, jakbym chciał. Jest nieco za cicho wciąż no i warkot jest za mały.

Ciesze sie ze to sie zmienilo Sam planuje male conieco w moim Essim tez wstawic

Mss ... ta fotka z rozporka to nie jest z Essiego KriSSo ... tylko z netu. A Ta rozporka to jest identyczna jak moja tylko w alu zrobiona

Cytat:
2004-12-04 01:11:37, NoSeK pisze:
No ladnie ... a jeszcze tydzien temu tak pisal : Ciesze sie ze to sie zmienilo Sam planuje male conieco w moim Essim tez wstawic Mss ... ta fotka z rozporka to nie jest z Essiego KriSSo ... tylko z netu. A Ta rozporka to jest identyczna jak moja tylko w alu zrobiona

a już myślałem, że będe kolegę Krissa męczył - wiesz o co

Mss ... kurde wiesz ze to jest mega trudne wyrzec sie takiej rozporki .... szczegolnie zaraz po zakupieniu ... to ja chyba bym wolal juz oddac Ci moje lozko i spac miesiac na podlodze niz oddac cos co wlasnie kupilem i sie tym ciesze

Kto wie, być może i ja sobie rozpórkę sprawię kiedyś. Albo i nie ? Nie wiem, zobaczymy.

Póki co czekam na mój zawiasik KW 55/35. Montaż w przyszłym tygodniu .

[ wiadomość edytowana przez: KriSSo dnia 2004-12-04 01:28:23 ]

ostatnio dużo osób w Klubie robi sobie glebę

Cytat:
2004-12-04 01:30:09, mss pisze:
ostatnio dużo osób w Klubie robi sobie glebę

Bo bez gleby ni ma jazdy . Gleba musi być .

Cytat:
2004-12-04 01:49:24, KriSSo pisze:
Bo bez gleby ni ma jazdy . Gleba musi być .

kurcze jakaś choroba chyba zakaźna od BTT

... hehe ..... choroba ...... to mało powiedziane ...... to juz jest epidemia ....... kto wie ...... moze i ja się skusze na glebe ......

a ja mam pytanko czy ta rura wystarczy do odpowiedniego ochłodzenia strożka???? bo z tego co zaobserwowałem to potrzeban jest jeszcze przegroda żeby silnik nie grzał tak stożka. Bo myślę nad stożkiem u siebie ale najpierw chcę wszystko wiedzieć

Cytat:
2004-12-04 11:23:33, Javka pisze:
a ja mam pytanko czy ta rura wystarczy do odpowiedniego ochłodzenia strożka???? bo z tego co zaobserwowałem to potrzeban jest jeszcze przegroda żeby silnik nie grzał tak stożka. Bo myślę nad stożkiem u siebie ale najpierw chcę wszystko wiedzieć

Trudno powiedzieć. Być może latem faktycznie będzie taka konieczność. Póki co, przez tę rurę tak wieje, że po ostrej jeździ (silnik rozgrzany max), otwieram klapę, dotykam stożka i jest całkowicie zimny, zresztą reszta węża aż do przepustnicy również. Czyli dmucha zimne jak cholera, bo inaczej stożek byłby ciepły/gorący. Prawdopodobnie latem rura może nie wystarczyć, bo przecież jak już zewnątrz wieje gorącem (przy 30 paro stopniowym upale), to w komorze pod maską tym bardziej będzie ciepło. No ale zobaczymy latem.

Testy szosowe wykazaly, ze bez power rury storzek byl bardzo cieply........ po zamontowaniu power rury jest baaaaaaaardzo zimny

Krisso jesli chodzi o przerobki to jestes zawsze mile widziany w BTT Garage ze swoja essinka

Ja mam tylko pytanie co zrobiles z ta rorka ktora byla przymocowana do dolnej czesci puszki ?? Bo ja caly czas jezdze z dolna czescia puchy i nie wiem co zrobic z ta rurka a to beznadziejnie wyglada.

Cytat:
2004-12-04 12:07:00, Chali pisze:
Ja mam tylko pytanie co zrobiles z ta rorka ktora byla przymocowana do dolnej czesci puszki ?? Bo ja caly czas jezdze z dolna czescia puchy i nie wiem co zrobic z ta rurka a to beznadziejnie wyglada.

To jest odma. Ten wężyk można wywalić, a w miejscu jego wyprowadzenia założyć miniaturowy stożek.. Takie coś można sobie dokupić. Śmiesznie to wtedy wygląda . Jeden stożek duży, a drugi malutki, jak kciuk .

W moim przypadku rura odmy sobie poprostu wisi, jak pieskowi jajeczka . Można by jedynie jakąś opaską małą ten wężyk ustabilizować, żeby nie latało na wszystkie strony.

A skad ten maly stozek ? Ile to kosztuje ?

buuuuuu ja tez kce miec stozek!!!!!

Cytat:
2004-12-04 13:10:37, NoSeK pisze:
A skad ten maly stozek ? Ile to kosztuje ?

.... koszty masz podane poniżej ..... tylko gdzie to zdobyć ????

KriSSo czy czujesz jakiś przyrost mocy tzn. czy czuć aby samochód był bardziej dynamiczny ?