[MKVI] Zegarek (brak możliwości ustawienia godziny)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam mały problem z zegarkiem, otóż nie mogłem ustawić w nim godziny. Wymontowałem go, przeczyściłem, zamontowałem ponownie i nadal nie mogę ustawić godziny, jak wciskam przycisk od ustawienia godzin to zegarek 'wariuje' wyświetlają się ósemki lub inne znaki, plus do tego miałem problem z oświetleniem zegarka, przy poruszaniu wtyczką oświetlenie zaczęło działać. W czym może być problem? zegarek do wymiany, czy może chodzi tu o styki w wtyczce?

[ wiadomość edytowana przez: luku89 dnia 2009-10-21 22:55:16 ]

pewnie coś z wyświetlaczem

proponuję poszukać na Allegro - za 15-20 zł z przesyłką można dostać używkę

Cytat:
2009-10-21 22:24:25, luku89 pisze:
Witam! Mam mały problem z zegarkiem, otóż nie mogłem ustawić w nim godziny. Wymontowałem go, przeczyściłem, zamontowałem ponownie i nadal nie mogę ustawić godziny, jak wciskam przycisk od ustawienia godzin to zegarek 'wariuje' wyświetlają się ósemki lub inne znaki, plus do tego miałem problem z oświetleniem zegarka, przy poruszaniu wtyczką oświetlenie zaczęło działać. W czym może być problem? zegarek do wymiany, czy może chodzi tu o styki w wtyczce? [ wiadomość edytowana przez: luku89 dnia 2009-10-21 22:55:16 ]

A ustawiasz na włączonej stacyjce?

masa dochodzi?? bo u mnie był problem z masą

podłacz go o polnocy i po sprawie

Tak, próbowałem go ustawić na włączonej stacyjce, lecz nic z tego. Masa powinna być, dodam jeszcze że ten problem pojawił się gdy w skrzynce bezpieczników padło mi zasilanie na dmuchawie

tez tak miałem, rozwiązaniem obu problemów (dmuchawy i zegara) jest przelutowanie skrzynki bezpieczników.

Podpinam się pod temat żeby nie zaczynać nowego. Da radę w zegarku ustawić czas w formacie 24h? U mnie jest 12h, a w instrukcji od auta widziałem na obrazku jak jest ustawione na 24h, ale tam po pierwsze chyba nie ma tego wyjaśnionego, a po drugie jest po niemiecku.
Pozdro

mozna przestawic na wlaczonym zaplonie oba przyciski przytrzymac i po sprawie

Ok. Dzięki.