[126]Konserwacja profili zamknietych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie

Jako ze planuje jeszcze przed zima zrobic konserwacje mojego swiezo zakupionego 126p to prosze was o porade w sprawie konserwacji profili zamknietych - gdzie w maluchu sa miejsca gdzie warto wtrysnac wosk do konserwacji profili zamknietych ?

Kwestia konserwacji podłogi od spodu jest raczej jasna .

z gory dzieki za pomoc.

ładuj ile wlezie w progi, przednie słupki, warto zabezpieczyć również przestrzenie między nadkolem a błotnikiem przednim to samo tyczy się przestrzeni z tyłu, tutaj łatwo to zrobić ściągając kratkę wlotu powietrza. belkę zawieszenia tylną i przednią jak i belkę silnika.

A w progach sa jakies zaslepki plastikowe ? czy gdzie sa tam otwory do wtrysniecia wosku ?

To samo pytanie co do slupkow przednich .

tak, w progach masz otwory, jeśli chodzi o słupki przednie to powinieneś też mieć takie otwory, al nie pamiętam

nie kupuj dziadostwa typu boll , novoll . Te woski wysychają na kamień i pękają . Kup sobie z firmy teroson hv 400 , polecam

[ wiadomość edytowana przez: mateuszc dnia 2011-11-28 19:18:36 ]

boll to gówno ale novoll mi się trzyma w maluchu już 6 rok nigdzie nie popękał

Każdy pisze co innego Ja swojego seryjnego 126p potraktowalem 2 lata temu od spodu bitumicznym Bollem i jestem bardzo zadowolony. Teraz tez planowałem użyc Bolla ... w sumie tu mi go tez polecili :

http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=5534

A co do wosku w profile to uzywałem ostatnio do innego samochodu Sika (ale nie pamietam jaki nr) i Wurtha - oba bardzo podobne pod kazdym wzgledem, jesli nie identyczne