[K] Fotel kierowcy (Espero)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stan tapicerki nieistotny, ważne by stelaż był cały.

Cytat:
2011-04-02 22:41:05, YeLonkoskY pisze:
Stan tapicerki nieistotny, ważne by stelaż był cały.

Próbowałes wsadzic oplowskie?? Obejrzy fotele SAABa 900NG i 9-3 (98-03) mają podobne mocowania a są stokroc wygodniejsze...

Nie próbowałem bo nie o to mi chodzi, mam skórzaną tapicerkę i potrzebuję sam stelaż do podmiany.

W sumie jak przemyślałem sprawę to mógłbym wsadzić już gotowy fotel z Vectry lub Saaba ale musiałbym znaleźć skórę

Jezeli chodzi o SAABa to chyba szybciej znajdziesz skórzany niz welur. Najwygodniejsze są w 9-5 ale nie wiem czy podejdą...

W tym Esperakowym było mi wystarczająco wygodnie więc każdy inny będzie się na pewno nadawał. Te mocowania pasują od 9-3 i 900 prawie czyli do przeróbki czy plug-n-play?

U Pstrusia w warsztacie jakiś stoi, a ja mam w piwnicy jakieś fotele do oddania tylko musielibyśmy sie styknąć i zobaczyć w jakim są stanie ew. pospawaj swój

Myślałem o spawaniu i rozmawiałem już o tym z Pstrusiem. Spawanie raczej nic nie da - to nie jest jedno pęknięcie - konstrukcja jest złamana w 2 miejscach a kątowniki pogięte. Na razie podoginałem to tak żeby można było przejechać z punktu A do punktu B i to podziała na krótką metę. Najlepsze rozwiązanie to podmiana stelaża albo zaproponowane fotele z SAABa jeśli rzeczywiście pasują.