[MKVII] jak przerobic zegary??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moje pytanie dotyczy zegarow w MK7. Czy mozna przerobic te od pumy tak zeby wczystko dzialalo??

FOTO:

oryginalne:

od pumy:

jak widac na fotach calkiem inne podlaczenia !!!

[ wiadomość edytowana przez: srvrserver dnia 2009-07-09 14:13:32 ]

[ wiadomość edytowana przez: srvrserver dnia 2009-07-10 14:05:37 ]

[ wiadomość edytowana przez: thomas77 dnia 2011-04-14 21:08:28 ]
[ powód edycji: poprawa tytułu(cyfry rzymskie) ]

jesli kontrolki te same to cos daloby rade, ale czy wyswietlacz nie bylby problemem? puma nie ma czasem komputera pokladowego?

te od pumy były tez w najmłodszych esiach, trzeba by było dorwać całe sterowanie i dołozyc przekaźnik na prędkościomierz. Ogólnie dużo roboty a tak między nami starsze zegary są o niebo ładniejsze
Cytat:
2009-07-09 14:16:15, MlekoLowickie pisze:
jesli kontrolki te same to cos daloby rade, ale czy wyswietlacz nie bylby problemem? puma nie ma czasem komputera pokladowego?

ktoś już to robił, ale nie pamiętam kto...

nie no budziki z pumy sa fajniejsze a co do ich montarzu skontaktuj sie z użytkownikiem koniuXR3i, On ma je w wsoim Esie.

jak to kazdy szanowany admin robi to i ja, najpier wyszukiwarka i szukamy a pozniej zakladamy watek a ze to juz bylo to ci pomoge
PROSZE BARDZO KLIKADELKO

podkład do plastiku + czarny spray matowy.
Można też czernidłem do zderzaków...

Dzieki koledzy za pomoc, teraz juz wiem ze sie da.

W zwiazku z tym mam ogromna prosbe do kogos kto takiej przekladki dokonal. Bylbym bardzo wdzieczny za jakis opis takiej przerowbki, ewentualnie jakis schemat gdzie jaki kabel podlaczyc.

a prosze bardzo

Zegary, opis pinow

Odświeżę ten temat bo nie chcę zakładać nowego, bo i po co

Mam pytanie? po co jest rysunek samochodu na zegarach w mk7. Mianowicie mam wskaźnik temperatury, prędkościomierz, kontrolki i właśnie ten rysunek. po co to?

jeżeli mówisz o kontrolce pod obrotomierzem z samochodzikiem i otwartymi drzwiami to jest od otwarcia drzwi zaraz zapodam fotkę

Cytat:
2011-04-11 20:45:13, Lupus11 pisze:
Odświeżę ten temat bo nie chcę zakładać nowego, bo i po co Mam pytanie? po co jest rysunek samochodu na zegarach w mk7. Mianowicie mam wskaźnik temperatury, prędkościomierz, kontrolki i właśnie ten rysunek. po co to?

Po nic.
Taki odstraszacz od podstawowej wersji. Na szczęście obrotomierz pasuje P&P

Pewnie nie masz obrotomierza i masz coś takiego:

W sumie te co pokazałem to do MK5-6, ale tak mi się skojarzyło
Edit: coś takiego znalazłem jeszcze:

[ wiadomość edytowana przez: Mateklobez dnia 2011-04-11 21:05:57 ]

Chodzi mi o taki samochodzik jak na tych zegarach

Czyli to co zapodałem na drugiej fotce. To jest taka "zapchaj dziura" gdy nie masz obrotomierza

Tak jak myślałem... czyli tą zapchajdziurą trzeba zapchać obrotomierzem

Cytat:
2011-04-11 21:16:48, Lupus11 pisze:
Tak jak myślałem... czyli tą zapchajdziurą trzeba zapchać obrotomierzem

to juz lepiej drugie zegary wrzucic... takie z obrotkiem

Zapchaj, zapchaj.
Przy okazji: Dysponując kluczem torx można do zestawu liczników z obrotomierzem przełożyć "swój" prędkościomierz z licznikiem km i ewentualnie ten moduł paliwo + temperatura.
Samego obrotomierza nie wstawisz, bo obudowa zestawu jest inna.

[ wiadomość edytowana przez: kcprski dnia 2011-04-11 21:28:07 ]