DOBRE PRZEWODY WYSOKIEGO NAPIęCIA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakiej firmy najlepiej kupic przewody WN i świece do gazu ?, bo moje spero dostaje pierdolca!!!!

Kup NGK są naprawdę dobre...
pozdro.

ja mam swieczki NGK i przewody Boscha

-----------------
"Szukałem Was, a teraz Wy przyszliście do mnie, za to wam dziekuje..." - Jan Paweł II

ja mam oryginały z logo GM, dobre też robi prócz NGK - TESLA

U mnie zestaw kable Janmor + świeczki NGK działał spoko przez 40 tyś km. po tym wymiana.

Kable NGK + świece NGK

Ale bez LPG

Ja ostatnio zakupiłem oryginalne koreańskie PACKARD za 68 zł

Mnie zakłądają jakieś przewody packarda. Ostatnio myłem (chodzący) silnik karcherem. Nawet się nie zakrztusił. Wymieniam co 10 000 albo rzadziej

Cytat:
2007-04-19 10:22:39, krzychu_ch pisze:
Kable NGK + świece NGK Ale bez LPG

Bez LPG to kable i świece mogą być jakiekolwiek.

Cytat:
2007-04-19 10:48:09, Navi pisze:
Mnie zakłądają jakieś przewody packarda. Ostatnio myłem (chodzący) silnik karcherem. Nawet się nie zakrztusił. Wymieniam co 10 000 albo rzadziej

Wymiana co 10 000 przewodów WN?
Ja tam jestem zboczony na punkcie napraw i wymieniam różności gdy tylko coś się zaczyna dziać a czasem nawet bez przyczyny ale żeby przewody tak często to nawet ja się nie łapię na takie zboczenie.

... a jak ktoś chce na prawdę dobre przewody, to np. Magnecor za bagatela 400 czy 500 zł./kpl.

... wiem, wiem Piotrze - Twój komentarz w tej sprawie już znam, jednak aby ktoś nie posądził mnie o zboczenie, czuję się w obowiązku wspomnieć, że powyższą sugestię proszę potraktować w sposób żartobliwy.

Wracając jednak do tematu, polecam wyroby:
- NGK
- MedBryt
i... innych nie kupuję, gdyż do powyższych dwóch mam zaufanie.

Pozdrawiam - SpeedR

Jestem na etapie zmiany przewodów WN. Teraz miałem Sentechy. przejechały bez większych problemów 2 lata, ale już tańczą iskry, więc czas na wymianę. Z tego co czytam w opiniach to Sentechów już nie kupie, bo widocznie trafiłem na wyjątkową sztukę

Dużo osób na forum wypowiadało się dobrze o kablach Packard. Czy to o takie kable chodzi?
Kable
Bo cena coś podejrzanie niska jak na dobre przewody

Pozdr.

Fajny kotelt

Na pewno nie kupuj z Kimoto. Odradzam.

U mnie Espero ostatnio strzela czego mu się nie założy. Czy najtańsze kable za 20zł, czy Packardy z allegro, czy Sentechi z Kotsisa. Jak są nowe wszystko działa. Po miesiącu klops. Muszę zmienić świece i palec, może pomożę

Ponoć do gazu polecają Sentechy. Obecnie mam od kilku miesięcy i nic się z nimi nie dzieje Wcześniej były NGK ale po awarii silnika napuchły i trza było wymienić...

ja najlepiej wspominam kable janmor + świece Iskra GAS

Jak widać po dwóch wpisach ostatnich...nawet najgorsze paści ( janmor, sentech) ..mogą się w indywidualnych przypadkach sprawdzać

Niestety z innych opinii wynika jednoznacznie , że to czysty przypadek...lotto prawie

Bez wydziwiania, dla auta z LPG ,uważam , że NGK byłby optymalnym wyborem , gdyby nie fakt , że cena (do 1,8 ) jest w tej chwili chora, bo ok.200zł !

Warto rozejrzeć się za BERU ..to chyba najbardziej niezawodne przewody jakie doświadczyłem przez ostatnie 3-4 lata.. do 1,8 mają nr. 0300890835 /ZEF835/ i powinny kosztować ok.100zł

P.S. widzę, że stosunkowo tanie (i pewnie łatwo dostępne) są przewody BOSCH (0 986 356 739 ) - cena od ok.70zł - na te też chyba warto spojrzeć

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2011-06-02 10:00:23 ]

Przez 2-2,5 roku śmigałem na boschach tylko, że ja kupowałem na sztuki espero zagazowane, janmory 6-8 miesięcy najlepiej wspominam packardy 3,5 roku dopóki nie musiałem ruszyć świecy, bo się poluźniła wyciągnąłem bez końcówki