Proszę o pomoc w wyborze opon 225/45 17 cali

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.. Muszę kupić takie opony i nie wiem co za bardzo kupić.. Nowe za ok 200 zł czy lepiej firmową używaną i najlepiej jakiej firmy.. Serdecznie proszę o pomoc

zdecydoanie lepiej kupic uzywana dobrej firmy niz jakas badziewna debice itp barum bravuris elegackie oponki.

tak też myślałem.. mam okazję kupić 4 za 600 zł niby ładne od znajomego wuja który ma serwis oponiarski.... zastanawiam się czy to dobra cena jak na takie opony

Cytat:
2011-06-12 17:19:37, Marcino23 pisze:
zdecydoanie lepiej kupic uzywana dobrej firmy niz jakas badziewna debice itp barum bravuris elegackie oponki.

A wiesz skąd się biorą u naszych "handlowców" ładne oponki w dobrym stanie w dobrych pieniądzach? Stąd, że handlarze jeżdżą do niemcowni po opony i ściągają takie coś na czym auto w Niemczech nie przejdzie przeglądu :/

Kolego - jeśli stać cię na nowe opony (tylko nie chińską tandetę) to bierz nowe i się nie zastanawiaj, nawet jeśli to będzie Dębica.

gdzie ty znajdziesz 225/45/17 za 200 zł NOWĄ ?

też bym ci proponował nową. no chyba że jakieś roczne i ładny bieżnik

Musisz wiedzieć czego szukasz. Ja kupiłem używki, ale miały być z jednego kompletu i nie starsze niż 2007r.
Kupiłem za około 300zł z wysyłką 2 Dunlopy 225/45/17 W i jestem zadowolony.
Na tył wrzuciłem 255/40/17 też dwie z kompletu, które kupiłem od gościa z Tychów (pierwszy właściciel).
Oba "komplety" 2007r i bieżnik te 5mm ma .
Z nowych tanich weź Barumy, Daytony, ewentualnie Nexen (Roadstone). Dobre są też Nankangi NS2 podobno, ale ja raczej bym wolał z tanich wcześniej wymienione.