Silnik z 1.8 do1.5 16v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pytanie cz da się przełożyć silnik z espero 1.8 do 1.5 16 v i jakie przeróbki się z tym wiążą .

Mój silnik 1.5 16 v stracił kompresje nie pali na jeden cylinder i strasznie stuka jak się dodaje gazu nie rozbierałem jeszcze czekam na mechanika . kolega stwierdził że siadła uszczelka pod głowicą bo od dłuższego czasu auto wciąga hektolitry wody . cz to może być przyczyną????? przoszę o szybką odpowiedzi .

PS. mam drugie espero z silnikiem 1.8 i istnieje możliwość przełożenia silnika

Jedziemyyyy

ale mi to pomogło jakieś pierd...e o tym jakie silniki są lepsze jak ja mam tylko dwa esperaki jeden mój z 1.5 16v (silnik do wywalenia ) a drugi stoi w krzakach 2 tygodnie i czeka aż go rozbiorę z eleganckim silnikiem 1.8 i się chciałem dowiedzieć czy będą jakieś przeróbki czy nie a jeśli będą to jakie bo się tam nikt konkretniej nie określił

jeśli chodzi o elektrykę to mam załatwionego elektryka z serwisu daewoo który ma mi podłączyć kompa i te kablewszystkie

a nie lepiej poszukać drugiego 1.5 ?

Chyba bardziej awaryjne, ale jak dla mnie ciekwsze są te silniki

Swap jest jak najbardziej możliwy.
Ba nawet był już robiony w klubie.
Jak masz kompletne Espero 1,8 to bez problemów dasz sobie radę.
Musisz zmienić instalację silnika i sterownik (komputer).
Skrzynia może zostać stara jest identyczna.

Cytat:
ale mi to pomogło jakieś pierd...e

To sobie sam szukaj jak masz problem. Już w pierwszej odpowiedzi masz to czego szukasz:

Cytat:
trzeba troche w elektryce pogrzebac - pamietaj ze komputer ECU tez trzeba wymienic i z tym wiaza sie najwieksze problemy

Klik

Kilk klik

Walcz i powiedz jak Ci poszło.

[ wiadomość edytowana przez: Skorupa-S1 dnia 2012-07-13 08:37:13 ]

A układ paliwowy będzie pasował czy muszę przekładać praktycznie wszystko z 1.8 do mojego

Przekładasz tylko to co napisałem.
Silnik, instalację elektryczną silnika, najlepiej wypnij wtyczki przy kompie i wyciąg w stronę silnika.
Co do zasilania paliwa, to przewody są identyczne, zmieniasz tylko listwę, ale to masz przecież zamontowane w silniku 1,8

a jak mam u siebie bezpośredni wtrysk a w 1.8 jak widzę jest zasilanie z pompy wtryskowej to tą pompę też muszę ?

Cytat:
2012-07-16 21:17:29, Mr-Boss pisze:
a jak mam u siebie bezpośredni wtrysk

Lepiej oddaj sprawę fachowcom

dziś rozbieram mój silnik z ,,Fachowcem" do soboty powinna być już nowa jednostka napędowa