[ogólne] Nie ma żadnego biegu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Przeszukałem całe forum, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem dlatego zakładam ten temat. Mam RS 2000 ze skrzynią MTX 75. Problem mój polega na tym, że podczas zmiany biegu z 2 na 3 wszedł luz i tak już zostało. Lewarek lata luźno do przodu i w tył. W pierwszym momencie pomyślałem, że może puściło coś przy łączeniu tego drążka co łączy się ze skrzynią, ale niestety z tym wszystko jest w porządku. Cały ten wybierak czy jak tam się to nazywa lata luźno w przód i w tył w środku skrzyni biegów. Co mogło się stać, czy skrzynia raczej już do wyrzucenia czy może miał ktoś kiedyś taki problem i jakoś to naprawił. Z góry dzięki za odpowiedzi.

[ wiadomość edytowana przez: przemo2 dnia 2011-07-29 12:36:42 ]
[ powód edycji: poprawiono tytuł ]

czesc;P
a moze to sprzeglo? nie koniecznie skrzynia. Mialem taki sam przypadek.. galka chodzila dosyc swobodnie bylo czuc jakby wchodzil bieg ale nic po zatym. wymienilem sprzeglo i bylo dobrze

U mnie na pewno to nie sprzęgło, gałka lata sobie tak luźno jak chce bez żadnego oporu jakby coś się po prostu urwało w skrzyni.

witam
jest wiele możliwych przyczyn,np.wybierak,choinka itd.musisz wyjąc i rozebrać skrzynie,tylko wtedy się dowiesz co się posypało.pozdro

no tak ale u mnie bylo tak samo.. galka moglem bez zadnych oporow wl kazdy bieg.. chodzila ona luzno normalnie..bieg moglem wl ale auto nie jechalo ;D

Cytat:
2011-07-29 13:28:25, ChinQuan pisze:
no tak ale u mnie bylo tak samo.. galka moglem bez zadnych oporow wl kazdy bieg.. chodzila ona luzno normalnie..bieg moglem wl ale auto nie jechalo ;D

No widzisz,Tobie wchodziły biegi a u kolegi zapewne drążek lata w koło i biegów nie ma.
Miałem tak jak mi półoś ze skrzyni wyrwało i dodatkowo puściły chyba wybieraki,w każdym razie coś do czego dało się w miare łatwo dostać.Niestety po tej akcji ujechałem z miesiąc czasu na tej skrzyni i trza było wymienić.