Nowe radio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem na etapie poszukiwania nowego radia do kluski. Nie mam ciśnienia na to by współgrało z wyświetlaczem, wolę by była możliwość dokupienia interfejsu do kierowania z kierownicy. Nie znam się na radiach stąd mój post. Chciałbym radio jednodinowe by mieć pod nim jeszcze schowek na drobiazgi i żeby było znanego producenta. Kwota jaką przeznaczam to 500 pln. Priorytetem jest by było tak lub bardziej dynamiczne niż stare oryginalne jakie miałem. Powiedzcie mi zatem proszę na jaki parametr radia patrzyć przed zakupem, który decyduje o dynamice sprzętu? Chyba, że ktoś może coś konkretnego polecić w tej cenie.
Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: zupper dnia 2011-09-15 07:56:22 ]

Siemka.

W miarę dobre radyjko do 500 pln to na pewno nie nówka. Wg moich doświadczeń, im więcej świecącego plastiku, im więcej bajerów, tym gorsze walory odsłuchowe.
Na Twoim miejscu zacząłbym ogarnianie tematu od przeglądu używek. Celuj w dobrze wyglądające Alpine, Blaupunkt, Pioneer, ew. Clarion.

Nie ma czegoś takiego jak parametr określający dynamikę radia. Jest parametr THD, ale ma on znaczenie raczej nie w segmencie w który celujesz. WATTy i Audio Frequency to napisy na dropsach.

Jak upatrzysz jakiś konkretny model, to poczytaj opinie o nim na forach CA, albo po prostu dryndnij, może cóś pomogę.

Jeżeli chodzi o sterowanie, to możesz się nie martwić tematem. W najgorszym przypadku za 150 pln z przesyłką można kupić przejścióweczkę UNI20, która pożeni wszystko ze wszystkim. Ostatnio czymś takim sparowałem kierownicę Omegi ze starym i egzotycznie sterowanym podczerwienią deckiem Pioneera.

na pierwszym miejscu stawiałbym alpine jakość 1 liga pod warunkiem że nie zaczyna sie jako nowe za 400 pln z promocji i tylko napis jest alpine. wiadomo że wszystko teraz robia w chinach ale jest ta lepsza chińszczyzna za którą trzeba zapłacic 3 razy tyle ale warto.