Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
apieczyk LOB SYMPATYK Opel Omega B kombi Lublin | 2011-10-03 11:42:16 Sytuacja nie zdarza mi się codziennie ale trochę się zbulwersowałem i nie wiem czy to było zgodne z prawem.
Mianowicie jadę sobie z Jastarni na Hel wieczorkiem (był początek września), ruchu praktycznie nie było w obie strony. Wjeżdżałem na takie jakby poszerzenie (chyba dawny punkt kontrolny czy coś), a z na przeciwka wypadła policyjna Kia na światłach i zapitala środkiem jezdni. Tu po prostu zjechałem lekko na prawo bo było miejsce, ale toczyłem się dalej, nieświadomy co się dzieje. Przy zjeździe z tego poszerzenia ujrzałem całą kolumnę, nie wiem czy to nawet nie był panujący nam jaśnie oświecony hrabia Komorek. Kolumna miała swój pas całkowicie czysty, nikogo nie musieli wyprzedzać/wymijać, a jeden z czarnych SUVów (Mercedes) pocinał (nie wiem czy na mój widok) środkiem jak nie dalej, praktycznie zmusił mnie do zjechania poza jezdnię, a to oznaczało zatrzymanie autka przeze mnie - i chyba o to mu chodziło. Jak bym jechał na upartego swoim pasem to byłoby bum. Wyobrażam sobie, że wtedy zostałbym pierwszy terrorystą RP Teraz pytanie czy takie zachowanie ochrony polegające na spychaniu aut z naprzeciwka na pobocze na drodze publicznej jest dozwolone??? Rozumiem, żeby ktoś tarasował ich pas, ale mieli czysto. Dla mnie to po prostu bezczelność władzy i chamstwo, jak Komorek chce szybko się przemieszczać to ma chyba do tego helikopter. A na drodze publicznej ruch pojazdów uprzywilejowanych też jest chyba jasno określony i nie przewiduje takich zachowań. A może czegoś nie wiem? [ wiadomość edytowana przez: apieczyk dnia 2011-10-03 11:44:19 ] [ wiadomość edytowana przez: apieczyk dnia 2011-10-03 11:45:09 ] |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2011-10-03 15:40:48 i co najważniejsze, zgodnie z prawem mogą najpierw strzelać a później zadawać pytania.
|
Stahu LOB WETERAN MV6 wieś z tramwajami | 2011-10-03 18:32:51 W konstytucji nic nie ma o strzelaniu bez ostrzeżenia a o wolności i równości wobec prawa owszem |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2011-10-03 19:19:21 BORowiki
Mają tak jak każdy konwój funkcyjny, tylko niespecjalnie korzystają. Tak jak policmajstry które posła Kurskiego na holu powinni 3x zastrzelić. |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2011-10-03 21:00:01 jak w morde strzelil regułka z wojska tylko zmienili kogo to dotyczy |
apieczyk LOB SYMPATYK Opel Omega B kombi Lublin | 2011-10-04 09:05:04 Wojsko to wojsko, rzeczywiście nie ma zmiłuj się, ale ono nie pojawia się na drodze publicznej od tak sobie. Widzę, że temat zboczył na użycie broni palnej A mi chodzi o sposób w jaki zabezpieczali drogę dla tego konwoju. Pierwszy radiowóz przeleciał chwilę przed konwojem, nawet nie zdążyłem załapać o co chodzi (człowiek wyluzowany na urlopie, toczy się krajoznawczo i gada coś do 1,5 rocznego synka na tylnym siedzeniu) zanim wypadała z lasu kolumna z setką na liczniku. Jakby to był ostry zakręt to mogłoby być rzeczywiście to bum.
Co do regułki z uprawnień Borowików: "w celu odparcia gwałtownego, bezpośredniego i bezprawnego zamachu na konwój ochraniający osoby" to czy ktoś widział "zgodny z prawem" zamach? To chyba tylko w CIA.... |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2011-10-04 09:17:20
a za kółkiem trzeba się skoncentrować, zachować szczególną ostrożność i stale kierować się zasadą ograniczonego zaufania. Dalej zajedziesz żywy a z synkiem pogadasz w domu |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2011-10-04 09:50:02 Zawsze tak jeżdżą, pierwszy zawsze jako szpica jedzie wcześniej. Przez Szczecin też tak przelatywali.
|
Mr_Brayan LOB MEMBER MV6+LPG/CBR900RR Płozy/Szczytno | 2011-10-04 13:20:56 Zawsze tak jeżdzą, dwa suv'y na szpicy poszerzające pas auta z vip-em. To sandardowa procedura.
Trochę o niebezpieczne szcególnie ze oni nigdy 50km/h nie latają Mnie ostatnio wyprzedzał taki konwój bez policji. Ja miałem 110 oni ze 130-140 min. Wyprzedzając mnie zepchneli na pobocze wszystkie auta z naprzeciwka |
zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2011-10-04 17:19:13 Pamiętam jak Jaruzel woził swoją córkę do liceum na Dolnej, stojąc normalnie w korkach i na światłach jak inni uczestnicy ruchu... |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2011-10-04 18:37:15
i to jest najlepszy dowód na to, że im się w dupach całkiem poprzewracało która to partia ma w programie zniesienie finansowania kampanii i samych partii z budżetu oraz zniesienie immunitetów...? |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2011-10-04 19:04:51 A może po prostu kiedyś byli to normalni ludzie żyjący obok nas, a teraz to nietykalni buce którzy plebs mają w dupie.
|
7gsi LOB MEMBER wieś | 2011-10-04 19:12:32 |
profil-usunięty | 2011-10-04 19:16:54
Dobrze skomponowana ankieta - wynik wyszedł zgodny z moimi poglądami |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2011-10-04 20:33:22 a ja się zdziwiłem - peło na drugim dopiero, na pierwszym palikoty |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2011-10-04 20:39:17
mi tez tak wyszlo, ale w sumie sklaniam sie bardziej wlasnie do niego niz PO. Choc w ten sposob PiS moze wziac PO, jesli wiecej osob tak zrobi jak ja. Paranoja... |
Stahu LOB WETERAN MV6 wieś z tramwajami | 2011-10-04 21:40:58 Ale lipa, nie ma Korwina |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2011-10-04 21:41:15 zmiana parti rządzącej spowoduje ze przez pierwszy rok do poltora beda czystki obsadzanie swoimi bzdurne przepisy by pokazac ze mozemy czyli stagnacja jak i regres kraju.przez kolejne poltora roku cos zacznie sie dziac i wrucimy do pkt wyjscia a ostatni rok beda sie zajmowac swoja twarza do kolejnych wyborow. Mi zmiany parti nie potrzeba.za czasow pis tak mocno sie tlukli ze nie zdazyli nic z pkt 1 czyli zepsuc po poprzednikach |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2011-10-04 23:00:00
Senator, dobrze podsumowane - również dokładnie tak to widzę |