Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Brejdaki Daewoo Espero 1.5 16 ... Lublin | 2011-10-25 18:14:30 Witam wszystkich, jakis czas temu zacza sie problem z wbijaniem 2 biegu, teraz mam dodatkowo problem z 1 biegiem. Ktos mial taki problem ? |
Marcin_J Espero 1.5 Gniezno | 2011-10-26 08:27:20 Większość miała, ma lub będzie mieć ten problem
Możliwe przyczyny: 1) Tulejki wybieraka - takie plastikowe gówienka, które lubią się wyrabiać. Ja u siebie wymieniłem cały mechanizm i nic to nie dało. 2) Poduszki pod silnikiem i skrzynią biegów. Niby racja, bo jak silnik zmienia swoją oś to wybierak inaczej pracuje. U mnie po wymianie poduszek nadal brak poprawy. Ale coś w tym może być bo przy ostrym wejściu w zakręt w lewo (się znaczy silnik się trochę przemieści) muszę chwilę powalczyć zanim wbiję 2. 3) Łapa lub sprzęgło. Tego nie wymieniałem i na razie nie zamierzam. Koniec końców nauczyłem się wkładać 2 z delikatnym przesunięciem dźwigni jak do pierwszego biegu. Z tym, że u mnie jest wyczuwalny problem tylko przy redukcji. W górę jest w miarę ok. |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2011-10-26 21:10:20 Miałem podobny problem z wbijaniem dwójki, a w szczególności tak jak u kolegi Marcin_J przy skręcie w lewo.
Mam wyrobione te tulejki wybieraka. Nie wymieniałem ich tylko lekko skorygowałem (przekręciłem) ustawienie tego wybieraka względem drążka dźwigni albo skrzyni (już nie pamiętam). Jeżdżę tak już chyba z trzy lata. |
Brejdaki Daewoo Espero 1.5 16 ... Lublin | 2011-11-08 16:47:31 Dzieki za info, jak cos mi sie uda z tym zrobic to napisze.
Pozdrawiam. |