Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
virus25 Espero CD Bydgoszcz, Nowa Wieś Wielka | 2011-11-08 18:42:33 No rzeczywiście ciekawa historia. Prawdopodobnie dostałeś drugą kartkę, którą odsyłasz do nich, na niej są do wyboru chyba 3 opcje- jedna z nich to odmowa przyjęcia mandatu. W uzasadnieniu możesz napisać powód i tyle. Wcześniej możesz do nich zadzwonić i odpowiednio z nimi porozmawiać bo to ludzie robią a nie bezmyślna maszyna i to dowodzi tego że jakiś bezmózgi przygłup okularów do pracy zapomniał zabrać i pisał to co mu się wydawało. Powinni cie przeprosić za coś takiego. |
DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2011-11-08 18:46:44 Napisz im, oprócz tego, że to nie Twoje auto itd, że obecnie jeździsz walcem |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2011-11-08 20:21:15 ja bym im odesłał ze nie znam samochodu za potwierdzeniem odbioru i zaadresował na ich przełożonego niech chłopak nie będzie miał premii ----------------- Pozdrawiam Karol Jest Viper 126p FL 650E 1991 biały 68kkm Renault Megane I 1,6 16v LPG Kombi 2001 45 000km Było Espero 1.5 16V 1997/98 wiśniowy ~~130kkm Fiat Punto II 1,2 16V 59kw 2002 rocznik złoty metalik 62 kkm http://maluch-poznan.com |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2011-11-08 21:02:50 To przyszło poleconym,czy zwykłą pocztą?.
A tak w ogóle,to nic na gębę wszystko na papier i to ze zwrotką. Nie wypełniaj żadnego blankietu jaki do ciebie przyszedł. Napisz swoje pismo, załącz kopie ( nie wysyłaj oryginałów, bo jak sprawa trafi do sądu,to kserówka nie jest dowodem) i licz się z tym że sprawa trafi do sądu.Bo SM nie popełnia błędów. Jest parę scenariuszy: 1. Przyznają się że popełnili błąd i sprawa będzie nieważna, 2.Uznają pismo za zwykły wykręt kierowcy i dostaniesz wezwanie do zapłaty. Nic nie płać i czekaj cierpliwie na ZAOCZNY WYROK NAKAZOWY DO ZAPŁATY,bo sądy takie roszczenia uznają z automatu i wydają wyroki w trybie nakazowym. Wtedy MUSISZ się odwołać od wyroku i będzie zwykła rozprawa.Wtedy będziesz udowadniał,że nie jesteś wielbłądem. Bo to taka Polska właśnie. Ale miejmy nadzieję,że są to tylko czcze dywagacje i SM przyzna się do błędu. |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2011-11-09 20:14:29 Jacek takie rzeczy tylko poleconym wiec nie ma co kombinować
słyszałem ze SM czasem "poprawi" w PSP fotkę która w ogóle wskazuje na inną osobą czy też samochód ale nigdy się z tym nie spotkałem, pogoogluj trochę może znajdziesz osoby załatwione podobnie do Ciebie, a generalnie powinieneś zadzwonić do pajaców, opierd...ć i pisemnie jeszcze napisać odwołanie, możesz również zawiadomić prokuraturę o próbie wyłudzenia przez SM, bo poniekąd dorobienie numerka "bo tak im pasowało" w photoshopie, wskazuje Ciebie na sprawcę wykroczenia |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2011-11-10 09:32:42
Nie wezwą go do sądu.Wiem to z autopsji . Dostanie wyrok zaoczny od którego będzie musiał się odwołać.Ponieważ odwołanie on składa,czyli nadaje bieg sprawie (która dla sądu i sm jest zakończona) i nie dostanie żadnego zwrotu. |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2011-11-13 12:08:32 Nawigator5 mogą tak przysłali moje siostrze pismo, że ma dać dane właściciela, a chodziło oto że niby jechała 14 km za szybko 100 zł ileś tam punktów... co prawda tablice na zdjęciu był widoczne na zderzaku... i osobno powiększone... ja bym tego osobiście nie przyjął ale ona dała im swoje dane i podobno już zapłaciła.... ja bym napisał im, że jako mogą być tablice na zdjęci widoczne na wysokości zderzaka??? a powinny być na klapie... wiem i pewnie tak bym z nim nie wygrał... (tak nawiasem w tym momencie można by napisać że jechał wujek Heniek, który nie jeździ samochodem od X lat i ma się czyste konto).
----------------- Pozdrawiam Karol Jest Viper 126p FL 650E 1991 biały 68kkm Renault Megane I 1,6 16v LPG Kombi 2001 45 000km Było Espero 1.5 16V 1997/98 wiśniowy ~~130kkm Fiat Punto II 1,2 16V 59kw 2002 rocznik złoty metalik 62 kkm http://maluch-poznan.com |