Ohh te espero:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajciemam problem z moją bestią a mianowicie...
Jechałem spokojnie w momencie kiedy dałem mu obroty na 3 tys.zgasł.Po przekręceniu kluczyka na rozruch gasną wszystkie kontrolki:|co to może być?

Przewody hamulcowe miedziane nowe cena 370 z ręcznym

Cytat:
2011-11-04 16:33:13, WujaAdi pisze:
Witajciemam problem z moją bestią a mianowicie... Jechałem spokojnie w momencie kiedy dałem mu obroty na 3 tys.zgasł.Po przekręceniu kluczyka na rozruch gasną wszystkie kontrolki:|co to może być? Przewody hamulcowe miedziane nowe cena 370 z ręcznym

Ja myślę, że to przez te przewody - przepłaciłeś.

Oczyść klemy akumulatora i punkt masy na pasie przednim. (ten cieńszy przewód minusowy, pomiędzy minusową klemą akumulatora a pasem przednim)

Myślę że nie przepłaciłem;p bo z robocizną 370zł a jeden mechanik chciał 450 plus moje części

Cytat:
2011-11-04 16:40:24, certiif pisze:
Oczyść klemy akumulatora i punkt masy na pasie przednim. (ten cieńszy przewód minusowy, pomiędzy minusową klemą akumulatora a pasem przednim)

Sprawdzę jutromam nadzieję że to to

Niestety tak czy siak czeka mnie wymiana regulatorów w silniku :|
8x30zł plus mechanik =500zł

Wymiana czego....?

Może popychacze raczej?

o czym Wy k........... piszecie ?????????? o czym jest ten wątek ?????????????

Czy są tu jakieś mody ???????????

za takie coś na elektrodzie już dawno byłaby ...banicja

Cytat:
2011-11-04 22:31:01, nawigator5 pisze:
o czym Wy k........... piszecie ?????????? o czym jest ten wątek ????????????? Czy są tu jakieś mody ??????????? za takie coś na elektrodzie już dawno byłaby ...banicja

Przypominam, że to nie Elektroda ani inna Doda

a plułeś na kierownice i waliłeś w nią rękom krzycząc "ty złomie oddam cię na szrot" może się przestraszy

To może być zwarcie na rozruszniku. Nie radzę próbować odpalić zanim się upewnisz że to nie to. Kiedyś w ten sposób prawie zapalił mi się lublin.

wg mnie kostka stacyjki

Cytat:
2011-11-05 10:18:26, pochlast pisze:
wg mnie kostka stacyjki

Też tak może być. W espero kostka potrafi się stopić. Koszt nowej jest niewielki. Wymiana jest dość łatwa. Wystarczy dostać się do stacyjki i odkręcić dwie małe śrubki.

Cytat:
2011-11-04 23:19:38, mifinka pisze:
Przypominam, że to nie Elektroda ani inna Doda

Co nie zmienia faktu że pewne zasady obowiązują

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2011-11-05 15:45:53, Adam4302 pisze:
Co nie zmienia faktu że pewne zasady obowiązują

a nie o to właśnie chodziło we wypowiedzi Pani M ??

Jeśli kontrolki zaświecają się po załączeniu kluczyka,oznacza dopływ napięcia z aku.Gaśnięcie powyższych, podczas próby odpalenia, może wskazywać na wiele czynników powodujących tą awarię.Jedną z nich,będącą sprawą podstawową jest sprawdzenie czystości klem aku.Kolejna to kontrola "masy"(jw).Nie bez znaczenia jest również stan naładowania aku.Bateria może mieć woltaż -12v jednak pojemnościowo (ilość zgromadzonego prądu) może być minimalna.Słuszne są sugestie zwarć w stacyjce i rozruszniku,jednak są to kolejne na liście możliwych usterek.Ostateczną możliwością jest uszkodzenie silnika, powodujące zablokowanie możliwości ,obrotu wału.