Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PabloW85 LOB SYMPATYK Omega B FL Krotoszyn | 2011-12-19 00:42:04 Witam - jak w temacie, pytanie do posiadaczy B FL.
Gdy silnik jest ciepły a zapłon wyłączony wedle instrukcji po naciśnięciu klawisza AUTO na konsoli sterowania klima powinno lecieć jakiś czas ciepłe powietrze i tutaj moje pytanie bo na dworze coraz zimniej a nieraz trzeba chwile siedzieć w aucie, jak długo u was dmucha ciepełko bo u mnie nie więcej niż 30 - 60 sekund, a silnik przecież jest gorący wiele dłużej. Tak ma być, czy może u mnie coś nie działa tak jak powinno? |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2011-12-19 09:13:58 Raczej norma. Powietrze schladza nagrzewnice az w koncu leci takie samo powietrze jak na zewnatrz, choc silnik jest nadal cieply. |
erwinomega LOB WETERAN Irmscher Ostroleka-Neustadt/Wstr. | 2011-12-19 21:22:58
Dzis specjalnie sprawdziłem i u mnie też tak to działa. |
PabloW85 LOB SYMPATYK Omega B FL Krotoszyn | 2011-12-19 22:34:54 Dzięki za odpowiedz, teraz wiem ze wszystko jest u mnie ok, swoją drogą szkoda że nie wymyślili jakiejś dodatkowej pompki żeby wykorzystać to ciepełko z silnika bo pewnie nie było by to wielkim problemem, ale trudno podmucha chociaż 60 sekund |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2011-12-19 23:37:31 raczej bylby to problem dla aku. Nagrzewnica grzeje sie od plynu chlodniczego i by dluzej bylo cieplo, pompka musiala przewalac plyn z calego ukladu. Oczywiscie zasilana z samego aku. Wentylator rowniez jest lasy na prad, wiec calosc moglaby dlugo nie pochodzic. Poza tym sadze, ze plyn i tak by sie szybko scholodzil, po kilku minutach, wiec gra nie warta swieczki. Pomijajac juz fakt, ze rzadko kiedy korzystamy z grzania w samochodzie, ktory stoi.
Załóż sobie webasto i problem z glowy |