Zarowki h1 100w

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a jakby zalozyc h1 100w (biale) , na dlugie(drogowe), robil juz ktos tak? jaki efekt?

Cytat:
2012-01-07 16:49:24, yas0 pisze:
a jakby zalozyc h1 100w (biale) , na dlugie(drogowe), robil juz ktos tak? jaki efekt?

robił

efekt ?- trochę lepsze światła

Przyjmując , że na "drogowych" jeździ się jakiś promil całego światło-czasu ... nie wiem czy je sens

dziwne, bo nawet przeglądu może nie przejśc ze względu na to, że po prostu nie masz długich.

Jeżeli dobrze rozumiem. U mnie klosze długich są w lepszym stanie więc u mnie na pewno by to dało efekt.

Cytat:
2012-01-07 20:45:26, VEndriuV pisze:
dziwne, bo nawet przeglądu może nie przejśc ze względu na to, że po prostu nie masz długich. Jeżeli dobrze rozumiem. U mnie klosze długich są w lepszym stanie więc u mnie na pewno by to dało efekt.

chyba źle rozumiesz bo nie rozumiem co rozumiesz

Cytat:

Ja dokładałem dodatkowe lampy długie, o naprawdę dużym zasięgu, ale tylko na wyjazd na Krym. W Polsce nie sprawdzały się, bo nie mamy za bardzo (przynajmniej na Śląsku) dróg gdzie można by używać długich świateł trochę dłużej, bo zawsze ktoś z naprzeciwka jedzie

Pozdr.

Mam na światłach drogowych żarówki 100W
Efekt jest zauważalny, no ale ja mieszkam na zadupiu, więc u mnie ma to jakiś sens
Bo jak bywam na Śląsku, to faktycznie nie za bardzo jest gdzie ich użyć, może dlatego, że jeżdżę po głównych trasach...

Cytat:

ja przez ok rok jeździłem z PHILIPS Vision +50% na mijania. Zużyłem 3 komplety - tak szybko się przepalały. Na pudełku pisało, że 55W ...ale mnie coś kiedyś tknęło i podłączyłem pod prostownik z amperomierzem. Wyszło coś ok 90W poboru

Efekt mam taki, że ...ta taka srebrzanka na odbłyśnikach powypalała się w 3 dupy ...i to w miejscach najbardziej potrzebnych aby coś widzieć na drodze.
Teraz podczas jazdy nie widać prawie nic. Nie wspomnę, że wróciłem do "zwykłych żarówek" co potęguje wrażenie "pomroczności jasnej"

ZWYKŁE, ALE LEPSZE TO SĄ TUNGSRAMY +90.
Sorki za capslocka.

Nie drogie, trwałe, a dają lepszy efekt niz zwykłe.