[Mk VI] dawcą części dla MK VII?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy Forumowicze, chciałem się upewnić czy Eskorcini mk VI 1.4 kat wersja 3drzwiowa 94r może zostać dawcą części dla Mk VII 1.3 98r. 5drzwiowy. Chodzi mi głównie o elementy zawieszenia,drążki kierownicze, nagrzewnicę, sworznie, stacyjkę i ew siedzenia... jako że jestem mechanikiem amatorem chcę się poradzić, żebym później nie miał problemów.

[ wiadomość edytowana przez: thomas77 dnia 2012-02-08 06:45:40 ]
[ powód edycji: poprawa tytułu(cyfry rzymskie) ]

Zawiecha będzie ta sama., siedzenia jeśli mają szeroką szynę też (będą dodatkowo się pochylały). Nagrzewnica powinna pasować.
Proponuję wejść na stornę z częściami do fordów i sprawdzać, czy dana część (nowa) poasuje do mk6 i mk7...

Patrzyłem w katalogach z czesciami do forda i wg nich zawieszenie to samo. A jeszcze jedna sprawa, ten MK VI 1.4 ma LPG, jak sądzicie będzie pasował do 1.3 endura?

Cytat:
2012-02-08 09:42:54, aktor pisze:
Patrzyłem w katalogach z czesciami do forda i wg nich zawieszenie to samo. A jeszcze jedna sprawa, ten MK VI 1.4 ma LPG, jak sądzicie będzie pasował do 1.3 endura?

Jaki typ instalacji elpidzi?

jak się orientuje to z mkVI tylne amorki nie pasują do mkVII do górnego mocowania w kielichu. a co do gazu to jak jest zwykla instalacja z mono to chyba nie pasuje ona do pełnej szprycy... pewnie wystarczy zmiana wtryskiwacza do 1.3 ale nie wiem czy dobrze mowie...