Kierownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam . Mam pytanie ? Wie moze ktos czy pasuje do espero kierownica od vectry ?

gdzieś kiedyś ktoś sprzedawał espero z kierą z astry chyba.... możliwe, że spasuje.. ale po co zmieniać kierę na taką z vectry???

Cytat:
2007-07-12 22:47:10, Kolber7 pisze:
...ale po co zmieniać kierę na taką z vectry???..."

po to żeby była z vectry...

będzie potem...prawie jak vectra

Cytat:
2007-07-12 23:49:46, bogdan1 pisze:
będzie potem...prawie jak vectra

No i sprzedada vecespero o 20-30% drożej

Cytat:
2007-07-12 22:47:10, Kolber7 pisze:
... ale po co zmieniać kierę na taką z vectry???

Ja tam się nie znam ale dla mnie ta kierownica w espero to jakaś trochę za cienka jest i dlatego założyłem na nią skórzaną owijkę. Prawdę mówiąc kierownica w espero to najgorsza kierownica jaką w rękach trzymałem przez ta swoją dziwną cienkość. A rąk nie mam jak bochny chleba tylko normalnego rozmiaru
Może taka z vectry lepiej w rękach leży i dlatego ta zamiana.

Cytat:
2007-07-13 10:18:38, lothaar pisze:
Prawdę mówiąc kierownica w espero to najgorsza kierownica jaką w rękach trzymałem przez ta swoją dziwną cienkość.

To chyba starym poldkiem nie jeździłeś.

Cytat:
2007-07-13 10:18:38, lothaar pisze:
Ja tam się nie znam ale dla mnie ta kierownica w espero to jakaś trochę za cienka jest i dlatego założyłem na nią skórzaną owijkę. Prawdę mówiąc kierownica w espero to najgorsza kierownica jaką w rękach trzymałem przez ta swoją dziwną cienkość. A rąk nie mam jak bochny chleba tylko normalnego rozmiaru Może taka z vectry lepiej w rękach leży i dlatego ta zamiana.

a wg mnie kierownica z espero odpowiednio zmodyfikowana jest bardzo ładna jak i wygodna w użyciu i gruba.....

owijka to wiocha

jak coś zrobić z kierą to obszyć skórą... np tak

witam
Chce zmienic kierownice poniewaz moja w espero sie odparzyła odeszło tworzywo od szkieletu teraz jest wszystko ruchome jak manetki w motocyklu .Takze prosze bez docinek !!!!!!

Cytat:
2007-07-13 10:29:41, slawek1973 pisze:
witam Chce zmienic kierownice poniewaz moja w espero sie odparzyła odeszło tworzywo od szkieletu teraz jest wszystko ruchome jak manetki w motocyklu .Takze prosze bez docinek !!!!!!

A nie prościej kupić np. TUTAJ?
A co do docinków - czego się spodziewałeś? Pochwały!

Cytat:
2007-07-13 10:28:20, Kolber7 pisze:
owijka to wiocha
jak coś zrobić z kierą to obszyć skórą... np tak

Ja pisząc owijka miałem na myśli takie obszycie skórą tylko do samodzielnego montażu (30 złotych plus ok. 3 godziny pracy to kosztowało czyli duużo mniej niż profesjonalne obszycie skórą). Nie mam tak ładnie jak Ty ale nie wygląda źle

Cytat:
2007-07-13 10:22:26, piotr_ek pisze:
To chyba starym poldkiem nie jeździłeś.

Masz rację. Jako kierowca nie jeździłem i nie żałuję

Cytat:
2007-07-13 10:53:20, piotr_ek pisze:
A nie prościej kupić np. TUTAJ?

O i to jest slawek1973 najlepsze rozwiązanie. Do tego proponuję obszycie takie jak ma Kolber i będzie git!

Cytat:
2007-07-13 11:08:16, lothaar pisze:
Nie mam tak ładnie jak Ty ale nie wygląda źle.

Przejeździj 20 tys km to zobaczysz jaka to chu*oza! Skóra się wytrze jakby z papieru była zrobiona.

Cytat:
2007-07-13 11:11:19, piotr_ek pisze:
Przejeździj 20 tys km to zobaczysz jaka to chu*oza! Skóra się wytrze jakby z papieru była zrobiona.

To wymienię za kolejne 30 złotych + własna praca. Wprawę już mam to szycie szybciej pójdzie. A taka profesjonalnie obszyta też się wytrze z czasem.

Cytat:
2007-07-13 11:45:33, lothaar pisze:
A taka profesjonalnie obszyta też się wytrze z czasem.

A no wytrze. W złomgunie po 200 tys wygląda TAK - lekko wytarta na godz.10 i 14.

Cytat:
2007-07-13 11:11:19, piotr_ek pisze:

Przejeździełem z czyms takim juz 22 tysiace i jeszcze jest ok.

A jak się już do końca wytrze to tak jak lothaar kupie nastepna za 30 zł
na razie nie stac mnie na złomgunę , wiec ratuję sie skórą za trzy dychy
chociaz co do estetyki to rzeczywiście nie jest to rewelacja , ale podczas prowadzenie lepiej to "lezy" w rece niz sama plastikowa kierownica.....

Cytat:
2007-07-13 12:35:32, Buba030 pisze:
chociaz co do estetyki to rzeczywiście nie jest to rewelacja , ale podczas prowadzenie lepiej to "lezy" w rece niz sama plastikowa kierownica.....

Też miałem zamontowany ten wjeśtjóning (wstyd się przyznać). Po 2 latach poleciał do śmieci i prawdę gdybym miał go zastosować jeszcze raz to wolałbym wydać 200 zł na obszycie porządną skórą.
Ale z drugiej strony ma 2 zalety:
1. Kierownica jest przyjemniejsza w dotyku
2. W lecie nie nagrzewa się tak jak plastik.

Piotrek- czy ja gdzieś przeoczyłem czy zrobiłeś nowe fotki Złomguny, umieściłeś na stronie, a nie chcesz sie pochwalić?

Cytat:
2007-07-14 11:50:40, Esperynek pisze:
Piotrek- czy ja gdzieś przeoczyłem czy zrobiłeś nowe fotki Złomguny, umieściłeś na stronie, a nie chcesz sie pochwalić?

Coś zmaściłeś szpiegu! Nie nowe, tylko pierwsze (poprzednie były z oferty sprzedającego) zrobione jakoś tydzień temu i w wątku "24 godziny" je znajdziesz.

Cytat:
2007-07-13 10:28:20, Kolber7 pisze:
a wg mnie kierownica z espero odpowiednio zmodyfikowana jest bardzo ładna jak i wygodna w użyciu i gruba..... owijka to wiocha jak coś zrobić z kierą to obszyć skórą... np tak

Czy może ktoś podpowiedzieś wymiary takiej kiery jak na zdjęciu tj. średnica i grubość

Cytat:
2010-03-29 21:32:24, rudi pisze:
Czy może ktoś podpowiedzieś wymiary takiej kiery jak na zdjęciu tj. średnica i grubość

Dodaj jakieś max 6 mm do oryginalnej średnicy i gotowe

Cytat:
2010-03-29 21:51:36, bogdan1 pisze:
Dodaj jakieś max 6 mm do oryginalnej średnicy i gotowe

dzięki ale wlaśnie chodzi o te oryginalne wymiary ofkos