Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2012-03-08 08:16:41 panowie mam pytanie, motor stan tip top ,turbo bez najmniejszego luzu, wszystko szczelne , moc jest ok , ale zastanawia mnie jedna rzecz, na kokpicie wskaznik doładowania ma szare zielone i czerwone pole, na jałowym jak dodaje gazu jest lekkie wahanie wskazówki, jak jade wchodzi na zielone pole, jak to ma sie do mocy turbiny , paru chłopaków miało saaba więc może ktos cos podpowie... czy wskazówka powinna wchodzic na czerwone pole ?
howk kurak |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2012-03-08 08:41:48 Hej
Nie miałem saaba, ale z tego co wiem to jest po prostu manometr. Doładowaniem steruje system APC, który w zależności od wykrycia spalania stukowego ogranicza doładowanie. W skrócie: jeżeli niema stukowego to APC pozwala na maksymalne wcześniej zadane doładowanie (można je przeprogramować ) Jeżeli wykrywa spalanie stukowe to stopniowo ogranicza doładowanie i zapłon aż do bezpiecznego poziomu (brak stuku). Maksymalnie może obniżyć do "basic boost" czyli tyle ile jest ustawione na cięgle wastegate. Na początek zrób dwie rzeczy: 1. Podciągnij lekko (2-3obr) cięgno wastegate (tak, żeby otwierał się później). 2. Zatankuj Pb98 |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2012-03-08 11:58:22 jezu ja prosty chłop z dziada pradziada a ty takie skróty fachowe mnie tu nadajesz.... . zobacze jak 98 zaleje ale narazie na tablice czekam |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2012-03-08 12:00:09 ilku u mnie tak nie ładuje jak na filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=_n3TKf6N4jU |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2012-03-09 08:18:32
Wstawiłeś filmik z samolotu chyba Nie wiem dokąd powinna dochodzić ta wskazówka, ale chyba tak jak Zork napisał powinna dobijać do czerwonego. Z tego co wiem, to padają czasem moduły zapłonowe (te na głowicy) - może to jest problem?? Możesz też świece wymienić, bo Trionic wykrywa spalanie stukowe poprzez świece. |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2012-03-09 15:41:41 w uno turbo dochodziło na pełnym bucie do czerwonego pola, potem było magiczne psst, zmiana biegu i cała zabawa od nowa
no, ale to nie był sap ino unolot |