Regulacja pasow szelkowych SCHROTH ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc

Czy ktos mi moze powiedziec jaka jest metoda regulacji pasow SCHROTH 2 calowych, ktorych klamry regulacjne sa widoczne na zdjeciach ?

Nie moge rozgryzc jak sie to powinno robic ...plastikowej czesci nie idzie przesunac ani do przodu ani do tylu.

Szukałem jakiejs instrukcji producenta w googlach ale nic nie idzie znalezc...

z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
Piotrek

w moich pasach jest tak że da sie je regulować jeśli złapie sie klamre i przegnie pod kątem 90* względem ciała wtedy pociaga sie lub wyciąga pas.

Przesuwasz do góry plastik klamry i tyle

tu masz kanał schroth na youtube:
www.youtube.com/watch?v=zGcN-JAMw3c

Może znajdziesz coś ciekawego

Tam na klamrze są ślady korozji czy tylko tak na zdjęciach wyszło? Jeżeli to ruda to zapewne masz tak duże tarcie pasa o klamrę że ciężko to ruszyć. Próbowałbym wtedy to namoczyć i może na mokro ruszy. Oczywiście po tym jak sprawdzisz dwie pierwsze sugestie.

Korozja była na stalowych "poprzeczkach" chromowanych klamr ...samego chromu rdza nie ruszyła. Rozebrałem juz to wszystko, oczyscilem z rdzy i pomalowałem zardzewiale czesci, zobaczymy jak teraz bedzie to działac.

Cytat:
2012-02-21 16:37:15, Piotrek42gv pisze:
w moich pasach jest tak że da sie je regulować jeśli złapie sie klamre i przegnie pod kątem 90* względem ciała wtedy pociaga sie lub wyciąga pas.

Jest dokladnie tak jak mowisz . Wyczyscilem pasy i regulacja działa .

dzieki

Cytat:
2012-02-26 22:40:54, piotres87 pisze:
Jest dokladnie tak jak mowisz . Wyczyscilem pasy i regulacja działa . dzieki

nie ma za co