Automatyczny wlacznik swiatel Corolla Verso 2005

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam toyote Corolle verso z 2005 roku i ma ona automatczny wlacznik swiatel. Czasami sie to wylacza i w toyocie potrafia to wlaczyc. Jest na to jakis sposob ale nie chca mi powiedziec, Biora za kazde wlaczenie tej opcji 50 zl =). Jakas kombinacja z kluczykiem i guzikiem od wlaczania.Nie wiecie jak to sie aktywuje i dezaktywuje?

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-02-25 19:16:59 ]
[ powód edycji: temacik ]

Cytat:
2007-02-19 18:52:08, knypal pisze:
Mam toyote Corolle verso z 2005 roku i ma ona automatczny wlacznik swiatel. Czasami sie to wylacza i w toyocie potrafia to wlaczyc. Jest na to jakis sposob ale nie chca mi powiedziec, Biora za kazde wlaczenie tej opcji 50 zl =). Jakas kombinacja z kluczykiem i guzikiem od wlaczania.Nie wiecie jak to sie aktywuje i dezaktywuje?

A to kutasy..my to robimy gratis

Cytat:
A to kutasy..my to robimy gratis

to chyba nic się nie stanie jak napiszesz koledze jaka to kombinacja

w sumie jeżeli ASO nie pobiera (zazwyczaj) kasy za takie rzeczy to takie rzeczy powinny byc w instrukcji wtedy nikt by z takimi duperelami nie przyjeżdżał do ASO.

Cytat:
2007-02-20 08:09:01, robertog pisze:
to chyba nic się nie stanie jak napiszesz koledze jaka to kombinacja w sumie jeżeli ASO nie pobiera (zazwyczaj) kasy za takie rzeczy to takie rzeczy powinny byc w instrukcji wtedy nikt by z takimi duperelami nie przyjeżdżał do ASO.

I tu jest problem auto jest europejskie?Automat jest domontowany czy to oryginalne swiatla jazdy dziennej?
Kazde z nich zalacza sie inaczej.
Zwykly AWS z czujnikiem zmierzchu wlacza sie kombinacja dlugich i krutkich ale jezeli montazysta podpiecie zrobil pod lusterka to zamiast dlugimi trzeba nacisnac klawisz mirror.
Potrzebuje blizszych danych co mniejwiecej robili zeby wlaczyc,czy uzywali testera Toyoty?

odswiezenie tematu.

czy ktos wie, jak wylaczyc automatyke wlaczania swiatel mijania?

avensis 2005, czujnik w panelu oswietlenia wnetrza.

pzdrawiam

Cytat:
2007-03-16 16:21:08, gniewoj pisze:
odswiezenie tematu. czy ktos wie, jak wylaczyc automatyke wlaczania swiatel mijania? avensis 2005, czujnik w panelu oswietlenia wnetrza. pzdrawiam

ja wiem

to super,

podzielisz sie swoja wiedza?

jezeli jest sensor swiatla w podsufitce to jest urzadzenie AWS podam ci jutro w pracy opis

dzieki, czekam

Cytat:
2007-03-20 08:46:20, gniewoj pisze:
dzieki, czekam

Wlaczamy i wylaczamy stacyjke,czekamy conajmniej 7 sekund.
Wlaczamy swiatla drogowe[dlugie]
wlaczamy stacyjke w pozycje zaplon, jednoczesnie obserwujac diode na podsufitce pzy czujniku.
Gdy zapali sie dioda szybko wylaczamy swiatla i stacyjke,i znowu szybko wlaczamy stacyjke.
Teraz dioda miga ...raz zima ,2 razy lato zmiana funkcji przez blysniecie dlugimi.
Wylaczamy stacyjke nastepuje zapis nowych ustawien i potwierdzenie zalaczeniem na chwilke swiatel pozycyjnych i mijania.
milej zabawy

Witam.
Temat juz dosc stary ale problem wciaz nierozwiazany.

U mnie podobnie jak u kolegi zakładającego temat automat wyłączył się w bliżej nieokreślonych okolicznościach.
Powyzej znajduje sie instrukcja włączania automatu do swiatel w Avenzisie, a ja poszukuje analogicznej instrukcji do Corolli Verso 2006.

Bede zobowiazany za podzielenie sie tą jak widac tajemną i unikalną wiedzą

Pozdrawiam

Cytat:
2014-11-19 08:45:17, Twalczak pisze:
Witam. Temat juz dosc stary ale problem wciaz nierozwiazany. U mnie podobnie jak u kolegi zakładającego temat automat wyłączył się w bliżej nieokreślonych okolicznościach. Powyzej znajduje sie instrukcja włączania automatu do swiatel w Avenzisie, a ja poszukuje analogicznej instrukcji do Corolli Verso 2006. Bede zobowiazany za podzielenie sie tą jak widac tajemną i unikalną wiedzą Pozdrawiam

a masz diode na podsufitce? raczej nie...Jak dzialal i przestal to pewnie zwykly AWS i się zepsul Trzeba go poszukać gdzies w pobliżu kolumny kierownicy.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2014-11-22 14:37:27 ]

Diody nie mam na podsufitce.
Swiatla mijania od nowosci czyli od 8 lat zawsze włączały się same po uruchomieniu zapłonu i wykonaniu przez samochód jednego obrotu kół.
Uszkodzenia układu nie mogę wykluczyc ale dziwnym zbiegiem okolicznosci, światła przestały się automatycznie włączać po oddaniu samochodu do wulkanizatora w celu zmiany opon na zimowe. Jak pytałem go co robił, że mi światła wyłączył to był mocno zaskoczony, twierdząc, że nic takiego. Jedynie troszkę kombinował z uruchomieniem zapłonu z powodu immobilizera. Zatem wykonywał różne kombinacje włączania guzika od zapłonu z przyciskiem od immobilizera ... i podejrzewam, ze przypadkiem mógł uruchomić jakąś sekwencję, która wyłączyła układ AWS. Niestety nie ma pojęcia jaką kombinację uruchomił.

Diody nie mam na podsufitce.
Swiatla mijania od nowosci czyli od 8 lat zawsze włączały się same po uruchomieniu zapłonu i wykonaniu przez samochód jednego obrotu kół.
Uszkodzenia układu nie mogę wykluczyc ale dziwnym zbiegiem okolicznosci, światła przestały się automatycznie włączać po oddaniu samochodu do wulkanizatora w celu zmiany opon na zimowe. Jak pytałem go co robił, że mi światła wyłączył to był mocno zaskoczony, twierdząc, że nic takiego. Jedynie troszkę kombinował z uruchomieniem zapłonu z powodu immobilizera. Zatem wykonywał różne kombinacje włączania guzika od zapłonu z przyciskiem od immobilizera ... i podejrzewam, ze przypadkiem mógł uruchomić jakąś sekwencję, która wyłączyła układ AWS. Niestety nie ma pojęcia jaką kombinację uruchomił.

Cytat:
2014-11-23 14:27:47, Twalczak pisze:
Diody nie mam na podsufitce. Swiatla mijania od nowosci czyli od 8 lat zawsze włączały się same po uruchomieniu zapłonu i wykonaniu przez samochód jednego obrotu kół. Uszkodzenia układu nie mogę wykluczyc ale dziwnym zbiegiem okolicznosci, światła przestały się automatycznie włączać po oddaniu samochodu do wulkanizatora w celu zmiany opon na zimowe. Jak pytałem go co robił, że mi światła wyłączył to był mocno zaskoczony, twierdząc, że nic takiego. Jedynie troszkę kombinował z uruchomieniem zapłonu z powodu immobilizera. Zatem wykonywał różne kombinacje włączania guzika od zapłonu z przyciskiem od immobilizera ... i podejrzewam, ze przypadkiem mógł uruchomić jakąś sekwencję, która wyłączyła układ AWS. Niestety nie ma pojęcia jaką kombinację uruchomił.

O widzisz toi już cos więcej można powiedzieć.Jak po predkosci to nie AWS tylko prawdopodobnie funkcja alarmu Logic.Masz taka diode alarmu niebieska w kształcie kociego oka?Nia rozbrajasz antynapad po wlaczeniu zapłonu,a na wylaczonym zapłonie wlaczasz lub wylaczasz funkcje swiatel.Przytrzymujesz diode az zrobi piiip a potem zapika 1 raz wylaczona 2 razy wlaczone.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2014-11-23 17:22:18 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2014-11-23 17:24:01 ]

Działa !!!

Wielkie dzięki Cały czas szukałem zupełnie nie tam gdzie trzeba.
Faktycznie to była funkcja alarmu/immobilizera Logic.

Pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia

[ wiadomość edytowana przez: Twalczak dnia 2014-11-24 13:41:58 ]

A ja z kolei mam inny problem. Posiadam Corollę Verso '06 sprowadzoną z Danii. Także posiada automatyczny włącznik świateł ale chciałbym zainstalować światła dzienne. Pasowało by więc się go pozbyć ale nie potrafię go zlokalizować. Czy mógłby ktoś mi pomóc go znaleźć i ewentualnie wyłączyć/ominąć? Szczerze mówiąc to nawet nie bardzo wiem czego szukać. Gdzieś wyczytałem że moduł AWS to niebieskie pudełeczko ale ani w okolicach kolumny kierownicy ani skrzynki bezpieczników nic takiego nie znalazłem

Cytat:
2015-03-03 15:17:11, freddy76 pisze:
A ja z kolei mam inny problem. Posiadam Corollę Verso '06 sprowadzoną z Danii. Także posiada automatyczny włącznik świateł ale chciałbym zainstalować światła dzienne. Pasowało by więc się go pozbyć ale nie potrafię go zlokalizować. Czy mógłby ktoś mi pomóc go znaleźć i ewentualnie wyłączyć/ominąć? Szczerze mówiąc to nawet nie bardzo wiem czego szukać. Gdzieś wyczytałem że moduł AWS to niebieskie pudełeczko ale ani w okolicach kolumny kierownicy ani skrzynki bezpieczników nic takiego nie znalazłem

Najprawdopodobniej tego nie wylaczysz bo steruje tym Body ECU.Mozna sprubowac testerem toyoty w opcjach customize DRL

Witam,
niedawno zakupiłem Toyotę Corollę Verso z 2004 roku z silnikiem 1,8 benzyna(sprowadzona z Belgii) i podobno ma czujnik zmierzchu który nie działa a nie wiem jak włączyć może ktoś pomoże??jak kupiłem był problem z akumulatorem i tym się tłumaczyli! w podsufitce nie ma żadnej diody sprawdzałem

Cytat:
2017-09-02 11:22:08, reebex pisze:
Witam, niedawno zakupiłem Toyotę Corollę Verso z 2004 roku z silnikiem 1,8 benzyna(sprowadzona z Belgii) i podobno ma czujnik zmierzchu który nie działa a nie wiem jak włączyć może ktoś pomoże??jak kupiłem był problem z akumulatorem i tym się tłumaczyli! w podsufitce nie ma żadnej diody sprawdzałem

A co chcialbys aby sie stalo??a sie nie dzieje??