Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-03-07 22:46:41
No masz Chcialem tylko zauwazyc ze diament z natury jest nieoszlifowany... Bo oszlifowany to sie nazywa brylant No to sie ide troszke oszlifowac , a ty sie doucz a potem sie zmienimy. Polecam ci lekture tabliczki znamionowej auta i na niej znajdziesz wygrawerowane slowo MODEL i dalej trzy litery i ze trzy cyferki. Pozniej przepisz poprawnie te kody ktore dostales z serwisu np P0627. Bo to co ma piec cyfr -piec cyfr to raczej nr czesci zamiennej. PS Ja to jestem dyslektykiem , ale kfiatek to sie inaczej pisze Pozdrufka [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2012-03-07 22:49:05 ] |
kfiatek1106 Żuromin | 2012-03-08 14:22:23 Nastapilo nieporozumienie w serwisie i zamiast kodow serwisowych podano mi numer czesci do wymiany (zawor SCV - 04221-27012). Tak wiec dzieki Bigelektron'owa sugestii wiem co jest nie tak. Dzieki za pomoc. Temat uwazam za zamkniety. Bigelektron zwracam Ci honor. |
kfiatek1106 Żuromin | 2012-03-08 18:20:09 Chyba o tej tabliczce Bigelektron wspominał
http://forbigelektron.pxd.pl/zdjecie/780097/1/photo0004j A tu zdjęcie T3 abyś uwierzył, że jednak istnieje http://forbigelektron.pxd.pl/zdjecie/780098/1/photo00031 |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-03-08 22:41:06
CDE 120 to jest model tej Corolli wg tabliczki A czy tam z tylu jest naklejka T3 czy T sport luna terra czy 5 gang to juz malo wazne. Jak chcesz zidentyfikowac kody bledu to model jest istotny. |
kfiatek1106 Żuromin | 2012-03-09 08:20:34
O, Bigelektron zmienia plyte. Pisze teraz ze to nie istotne co jest naklejone w tym a tym miejscu. Masz racje i jako fachowiec powinienes rozwiac te watpliwosci na samym poczatku. Podalem Ci nazwe handlowa modelu bo i taka tez mam wpisana w dowodzie rejestracyjnym. Jestem uzytkownikiem auta i nie musze wiedziec jak auto dziala albo jak sie fachowo nazywaja poszczegolne elementy aby je prowadzic i uzytkowac. Amatorszczyzna jesli chodzi o rozmowe z klientem. Wystarczylo grzecznie poprosic o informacje z tabliczki znamionowej i wiedzial bys wszystko. Tak czy siak jeszcze raz Ci dziekuje za pomoc a konkretnie sugestie na temat numeru czesci. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-03-09 11:43:19 [/quote]
Tutaj jest Forum techniczne i tu sie udziela porad konkretnie i na temat naprawy samochodow. Podajesz model i rok samochodu i wtedy mozna cos zaradzic.A ty napisales taki belkot ze zgroza wieje i jeszcze masz jakies pretensje? Do tej pory to twoje wypowiedzi byly tylko smieszne ale teraz sa juz denerwujace ,wiec na tym proponuje zakonczyc ta jalowa dyspute.A jak chcesz sobie podyskutowac profesjonalnie to zapraszam do najblizszego serwisu Toyoty .Tam sa specjalnie szkoleni doradcy do rozmow z takimi typami jak ty. Wysluchaja ulecza twoja nadwatlona psychike czolym slowkiem zaproponuja obrzydliwa kawke w gratisie itd. Ja sie zajmuje naprawianiem samochodow a nie kulturalnym sraniem w bambus wiec wybacz ta werbalna amatorszczyzne i brak oglady. |