Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piwalek Carina E Sportswagon Kraków | 2011-03-14 16:09:16 Witam
Dolałem 15 litrów BP Ultimate + resztę stp water remover przepompowałem z 10 min i odpalił. Więc chyba jednak Perzan miał rację - woda w paliwie ( Neste 98 ) ale chyba rade dała tu też pogoda - 2 tygodnie postoju na mrozach przy duzej wilgotności. Tak apropos u nie cewka jest na zewnątrz ( na grodzi ). W aparacie też jest jakaś cewka ? No i gdzie ten czujnik położenia wałka wydaje mi się że go nie mam wcale - aparat z palcem w kolorze różowym mocowanym na 2 śruby. taki jak tutaj Pozdrawiam |
POL-OK SKAWINA | 2012-05-25 13:01:17 Witam
Po kilku latach bezstresowej jazdy Carina E 97r- 1.6 -16V nie odpaliła .Co najgorsze za tydzień mamy jechać do ŁEBY. Elektryk do którego zawiozłem autko doszedł do tego że nie ma iskry na świecach i nie podaje paliwa na wtryski . Pompka działa na krótko , aparat zapłonowy też . Padło podejżenie że moduł ale po mojej sugesti (poczytałem na forum) że takie problemy stwarzał czyjnik położenia wału( wcześniej myślał że jest tylko halla w kopułce) -wykręcil go po czym stwierdził że nie impulsuje i na 95%to to . Do komputera sie nie wpiął -bo stara kostka.Czujnik używany zamówiłem w Warszawie i mają ma przysłać w poniedziałek ..Najgorsze to jest to że nie mam pewności że to napewno ten czujnik ? teraz pytanka ? -czy po zamontowaniu czujnika potrzeba auto wpiąć w komputer ? -jak sprawdzić czujnik po wymontowaniu ? -czy jest ktoś z Krakowa kto mógłby podjechać do Skawiny i wpiąć kompa do Cariny (oczywiście za odpowiednią opłatą pozdrawiam |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2012-05-25 14:55:09 Nie potrzebujesz żadnego kompa. W Carinie spinacz biurowy i lista kodów załatwiają sprawę
Pozdro. |
POL-OK SKAWINA | 2012-05-26 00:33:45 można bliżej - że tak powiem jestem srednio kumaty a przydało by się "elektrykowi wytłumaczyć" |
POL-OK SKAWINA | 2012-05-26 01:09:55 spoko--poszukałem znalazłem w poniedziałek jadę instruować elektryka |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-05-26 22:54:54
Czujnik to sie sprawdza przed wymontowaniem bo najlatwiej.Zapinasz oscyloskop i widac czy jest sygnal prawidlowy. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2012-05-29 02:14:42
No i jak poszło ? |
POL-OK SKAWINA | 2012-05-30 11:20:52 Witam
Wczoraj czujnik dotarł -założono i Toyotka odpaliła -całe szczęście bo przez tego Elektryka troszkę nerwów straciłem -a dzięki forum autko śmiga Czy może być jakaś pośrednia przyczyna że ten czujnik nawalił , oczywiście nie mówię o starości i zużyciu materiału ( na izolacji kabla łączącego czujnik z kostką było drobne przetarcie). pozdrawiam |