Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() hetman Miłośnik FSO Warszawa | 2005-06-10 22:48:11 Dziekuje Ci, Janio, za pomoc dzisiaj z Polonezem. Jestes mistrzem a bardzo mi pomogales!! Jestem wdzieczny. ![]() ![]() ![]() |
![]() vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2005-06-10 23:16:01 Ja siepodepnme do tematu choć z innej beczki.
Dziekuje ci koncernie fiat!!! W seicento 2002 jest zardzewiała maska , klapa tylna .Auto nigdy nie brało udziału w stłuczce ani wypadku bo siostra jest pierwszym włascicielem.To codzieje sie z blacha wtym aucie to poprostu masakra. ![]() |
![]() vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2005-06-10 23:31:55 Buehehehe!!! Czy ty uważasz ,że ja lub moja siostra mamy czas i pieniądze na sądy?? |
![]() vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2005-06-10 23:34:42 Jeżeli tylko dorwę cyfrówke zrobie zdjęcia tej padaki madafaka!!
A no i zrobie chyba największy wstyd koncernowi toyoty!! Corolla z X 2004!!! Zardzewiała i bez wypadkowa a to wszystko w najbliższym czasie ... |
Stefanos987 Poznań | 2005-06-10 23:57:45 to ja sie tez podepne ![]() ![]() |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2005-06-11 00:04:24 Przepraszam, że się chwalę, ale miesiąc temu kupiłem 18 letnie audi 80 i nie ma na nim ani grama rdzy (nooo jest malutka plamka na tylnym błotniku, który był lakierowany po stłuczce). To co opowiadacie o nowych autach to jakaś totalna porażka. |
![]() jose Miłośnik FSO '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-06-11 00:10:30 To i ja sie dorzuce. Starszy kupił do firmy trzy ople combo. Obecnie autka mają po 4 lata. Na dwóch na dachach pojawiła się rdza, trzeci nie zardzewiał tylko dlatego, że 70% czasu spędza w serwisie. Wszystkie trzy cierpią na nieustanne przegrzewanie sie silnika do tego stopnia, że w dwóch uszczelka pod głowićą wymieniana była dwukrotnie ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-06-11 00:11:07 Trzeba wiedzieć że nowe auta są zupełnie nie przystosowane do polskich warunków (sól, sól, i jeszcze raz sól w zime) na drogach, bo z regóły są to samochody, w których proces technologiczny przewiduje cywilizowane zachodnioeuropejskie warunki na drodze
|
jacekes Miłośnik FSO ![]() 125p Poznań | 2005-06-11 00:13:11
Norma. Opel = parch ![]() W sumie to się brzydki szyderczy offtopic zrobił... |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-06-11 01:35:24 To ja sie pochwale, ojciec ma Sierre, rocznik 92 i o ile na gorze w miare spoko (niewielke pryszcze), to od spodu ja wp******* tak, ze chyba zaraz sie zlamie (czesta przypadlosc w Sierrach). Przedtem mial Dacie rocznik 90. Juz w 2000 roku palcami wydlubywalem dziury w karoserii (w 1995 miala robiona kompletna blacharke z lakierowaniem). Poprzednio 2xTrabant 601, rok produkcji blizej nieznany, oba z 80'. Jednego widuje na wsi na podworku od czasu do czasu. Zostala sama buda, reszty juz nie ma, lakier odpada, zero rdzy ![]() Aha, jeszcze jeden ciekawy... moj DF, lakier z dzwi odpadl (polozony bez podkladu) i nie rdzewieje i ZONK... ocynk w DF... |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-06-11 01:46:00
Chyba popowodziowa ta wasza Sierra ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-06-11 01:53:21
Jakk juz pisalem, tylko silnik i ogrzewanie w zimie lubie w tym aucie. Ogolnie zle mi sie prowadzi, odczucie subiektywne... |
![]() Ambrosios Miłośnik FSO Warszawa | 2005-06-11 01:57:04
Bez przesady, sol i stan drog to jedno a to ze wiekszosc aut marki Fiat, Renault i kilku innych czesto ma zle polozony lakier lub zle zabezpieczenie to zupelnie inna sprawa. Na kazdym normalnym aucie przez pierwsze kilka lat nie ma prawa pojawic sie ani babel ani rdza czy cos innego. To jest podstawa do rekojmi - bo NOWY produkt byl sprzedany jako wadliwy. Wystarczajaco duzo aut jezdzi zreszta bez problemow z blacharka. Najwiecej podziwu mam do BMW - naprawialem kiedys stara, zuzyta, ponad 20letnia piatke i rozebralem tylne zawieszenie i obejrzalem gorne mocowanie oraz sasiednie blachy. Tam nie to ze nie bylo rdzy - tam nie bylo brudu... Kopulki i gora zawieszenia jak nowka. Inny swiat... [ wiadomość edytowana przez: Ambrosios dnia 2005-06-11 01:59:52 ] |
![]() Ambrosios Miłośnik FSO Warszawa | 2005-06-11 02:13:37
Heh, jakbym wiedzial to wczesniej bym sie przeniosl do Lodzi, zeby szybciej wygrac ![]() [ wiadomość edytowana przez: Ambrosios dnia 2005-06-11 02:14:44 ] |
![]() JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2005-06-11 09:27:45
To że źle się dzieje to ja wiem od dawna chociaż tam już nie pracuję od prawie 15 lat. IT - na modłę koreańską wyglądało w ten sposób że przywieziono do DU-FSO kilka kontenerów kompów i osprzętu z korei i moi koledzy z Działu IT mieli z tego zrobić sieć. okazało się że to był chłam ściągnięty z wymiany sprzętu w koreańskich firmach DU. Fabryka zapłaciła za to jak za sprzęt nowy. Wcześniejsza polityka rządu polegająca na rozwaleniu FSO pod hasłem "restrukturyzacja przez likwidację". Brak zgody ministra na realizację nowej umowy licencyjnej z Fiatem gdzie licencja znów jak poprzednio spłacona by była zakupem części do montażu samochodów. Nakładanie podatków ponad 3-krotnie większych niż na FSM, narzucanie zarządu z góry (prezes Woźniak z ministerstwa przemysłu), itd. itp. Ludzie któzy coś dobrego chcieli zrobić dla FSO musieli odejść bo było to nie na rękę dla rządu i ich towarzyszy. Odgórne polecenie likwidacji zadkładu 1 (produkcja FSO 125 i pochodnych) - gdzie do dziś od 15 lat stoją puste hale i niszczeją. Tu masz główne przyczyny. |
ALtus PUG 206 Kozienice | 2005-06-11 09:32:49 Ale z offtopicowaliście ![]() Ja też dziękuję Janiowi za tak szybką wysyłkę czapeczki ![]() |
![]() Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2005-06-11 09:49:29
Spoko Hetman. Nie ma sprawy. A jak tam Emmanuel? Zadowolony? |
![]() Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-06-11 10:55:29 No to ja się podpinam pod skargi na nowe auta...Yaris roczny- rdza na masce wokół znaczka (nie bity), tłukąca się osłona katalizatora i jakiś świerszcz w desce rozdzielczej ![]() |