[mkVII]Problem z elektryczną szybą kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z szybą od strony kierowcy (elektryczna), nie zawsze chce mi się otwierać, tzn wcisne przycisk żeby zjechała w dół to sie nic nie dzieje, a gdy wcisne przycisk żeby do góry jechała to ona mi sie opuszcza i potem jest problem z zamknięciem jej. Później jak wciskam ten górny przycisk to słychać w tunelu takie pstrykanie. Może być to wina tego przekaźnika, mógł się uszkodzić ?

[ wiadomość edytowana przez: geraldo007 dnia 2012-04-12 16:32:50 ]

miałem tak samo. wymień ten przełącznik od szyb, powinno to rozwiązać sprawę. U mnie to rozwiązało problem.

Mam ten sam problem z tym że po zamknięciu szyby potrafi sie sama opuścić gdy wcisnę żeby ją zamkną to słyszę tylko przekaźnik który jest za przyciskami i robi on tyk tyk tyk tyk tyk i nic sie nie dzieje jak zamienie kostki w przycisku szyba sie zamyka.
Myślicie żeby wymienić przyciski od szyb?

Znalazłem dziś przyczynę jeden styk w kostce był luźny tak że u mnie usterka usunięta

A czy ktoś mógłby mi powiedzieć dlaczego jak szyba kierowcy zjeżdża w dół to się przechyla do przodu, a jak jedzie w górę to jest prosto. Nigdy się nie zacina, ale rusza się przód tył. Mam u siebie takie objawy i zastanawiam się czy coś się tam czasem nie połamało.

prowadnice się wyrabiają. zdejmujesz boczek, bierzesz śrubokręt krzyżak i regulujesz masz tam do tego 4 śruby