[126]2 pytania co do szyb uchylnych tylnych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc

2 pytanka co do montazu tylnych szyb uchylnych w FL 89':

Jak wyjac z szyby zupelnie ten element ? Da się bez rozwiercania nita w tej "klameczce" ?

Kupiłem nowe wkładki do nadwozia do mocowania tych szyb (allegro).

No i nie pasuja - sa za duze - szlifowanie dolnej czesci nie pomaga. Gdzie mozna kupić pasujące wkładki ?

pozdr. !

A czytał co napisałem w twoim temacie?
Kołki powinny być czerwone, wiszą na allegro http://allegro.pl/kolek-spinka-montazu-szybki-uchylnej-fiat-126p-i2892573793.html.
Klamkę wyjmiesz przekręcając w lewo okrągły plastik który jest wewnątrz bezpośrednio przy szybie - ma dwa otwory w które wkłada się zakrzywione szczypce i przekręca - widać to nawet na tym zdjeciu. Nie pamietam jak to z nitem jest, musisz to obejrzeć po rozpieciu.

Nit trzeba rozwiercić.

Te kołki robią bardzo niedokładnie, też miałem taki problem że na 6 kołków tylko 2 mi weszły bez bólu. Wziąłem garść tego ze sklepu, na miejscu przymierzyłem i zapłaciłem za pasujące a resztę oddałem.

jak wkładki są za duże to poprostu rozwiercałem otwór w słupku, i wchodziło jak w malesłko

Pasują z podłokietnika od poloneza, również czerwone.

Cytat:
2012-12-28 09:18:53, fifi pisze:
jak wkładki są za duże to poprostu rozwiercałem otwór w słupku, i wchodziło jak w malesłko

A wystarczy nieco plastik podciąć i działa

Ja podcinałem plastik jak pisałem i nic to nie dało.

Zamówiłem juz czerwone wkładki od Dar00 .

Białek kołki są do uchwytu nad głową pasażera i mają większy wymiar od tych czerwonych, nit trzeba niestety rozwiercić