Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2012-10-17 20:00:44 Witam
Mam problem Odpalam na benzynie, włączam instalację gazową (dioda mruga), przegazowuje (dioda zaczyna palić się ciągle - czyli jest OK). po jakichś 3 sekundach instalacja sama się wyłącza. Wszystko oczywiście na rozgrzanym silniku. Sprawdziłem bezpieczniki, styki, elektrozawór przy butli słychać przy przełączeniu na gaz, a zachowuje się tak, jakby nie dostawał LPG. niedawno zatankowany gazem do pełna. 2 tyg. temu wymieniana chłodnice, ale układ się już chyba odpowietrzył, poza tym od tamtego czasu jeździłem na gazie i nie było problemu. Co jeszcze mogę sprawdzić samemu? Jedyni sprawdzeni gazownicy w okolicy umówili mnie dopiero na środę, a mojej dziewczynie by się przydało auto na weekend. Komputer jaki mam to BINGO4, parownik chyba Lovato Pozdr. |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2012-10-17 20:59:10
po 1 sprawdz filtry bo mogą być totalnie zapchane po 2 jak to sekwencja to może być problem z czujnikiem ciśnienia gazu, jeśli 1 lub 2 generacja to daj plusa na krótko na cewkę elektrozaworu i zobacz czy działa odpalając awaryjnie z samego gazu (przyda się do tego 2 osoba która poda plusa na cewką pod czas kręcenia) |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2012-10-19 13:18:26 OK. dzisiaj będę próbował. Mam 2gą generację. Rozumiem, że skoro z tyłu słyszę że elektrozawór się otwiera, to mam podać napięcie na cewkę przy parowniku?
Pozdr. |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2012-10-21 16:23:12 Problem rozwiązany - okazało się, że od klemy odczepił się kabel zasilający instalację LPG
Pozdr. |
martin3510 Łańcut-Wysoka | 2012-10-21 17:40:44 No to super że załatwiłeś kłopot ale zastanawia mnie jedno skoro wypięło Ci się zasilanie LPG od aku to jakim cudem słyszałeś elekteozawór na butli? |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2012-10-21 20:30:04
Nie mam pojęcia odpięty był kabel na klemie minusowej, więc może część instalacji działała, bo brała sobie masę z karoserii? nie mam pojęcia, bo kontrolka z gazu którą mam w kabinie też działała. Pozdr. |