Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2012-10-30 23:10:42 http://moto.allegro.pl/swiatla-jazdy-dziennej-8-led-dzienne-homologacja-i2708958503.html
Piszą,że wykorzystują markowe diody Epistar a na dole ,w opisie jest ,jak byk,że cena dotyczy kompletu LED SDM? To te najtańsze ,których barwa może się różnić w jednej lampie. Może macie jakieś sprawdzone adresy ,po uczciwych cenach? |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2012-12-21 23:23:03 Znalazłem ciekawą stronkę o diodach Stosowałem podane przeliczniki, nie znając napięć producenta -tak na oko.
spaliłem pewien arsenał tych świecidełek i dałem sobie spokój. Nie mogę wkleić strony?-aby działała. Tytuł strony http://www.dzikie.net/index.php?art=diody-faq Kombinuję i nić |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2012-12-22 18:52:33 Wiem, że zaraz wywołam burzę, ale muszę zapytać:
po co takie światła? Pozdr. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2012-12-28 13:20:37 Jaki problem z linkiem
Diody LED A co do świateł do jazdy dziennej to też problemu nie widzę Trzeba wziąć uwagę na homologację, barwę i powierzchnię światła. Odpuść sobie światełka do agrotuningu za 30zł. Jak chcesz mieć legalne świecidełka to trzeba się liczyć z wydatkiem >= 100 peelenów. W innym przypadku dostaniesz mandat i zabiorą Ci DR. I cała oszczędność wpizdu Jedź i zobacz |
Dzidziul Nubira combi Warsiawka | 2012-12-31 02:48:26
Ja Ci odpiszę na swoim przykładzie. W sejaku mam te świecidełka z trzech powodów: 1. Jadąc do i z pracy silnik liczy głównie motogodziny, więc ładowanie jest takie sobie.A takie lampki biorą ok. 0,7 A, zamiast 12A jak układ oświetlenia 2.Rzuciłem się na zakup nowych reflektorów i szkoda mi ich 3.Mam dołożone wspomaganie, które jest elektryczne, a sejaki ze wspomaganiem mają alternator 90A. Ja mam zwykły 65A, więc patrz punkt 1. Natomiast w Nubirze mam założone dzienne w postaci modułu DRL który daje prąd w wysokości 30% prądu nominalnego na żarówki drogowe. Drogowe mam odbłyśnikowe, natomiast mijania to soczewki.I tych soczewek mi szkoda. Na dzienne do sejaka wydałem prawie 200zł, ale są to wyroby Philipsa z atestami,homologacjami itp. To pisałem ja: królik |