Swap central??????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znacie to to??swap central

ale wstrętny parch...

stare to rafał

troche sie zmienilo na plus raczej

tylko czemu tak slabo wam poszlo w kielcach ostatnio??

jaki tam silnik jest/był?

o ile mnie nie wkrecili to 1,1 turbo, przy czym turbo na pewno bo je dobrze slychac

on nawet jest opisany na stronie naszej ale tam pisze coiś o silniku z golfa

korzystajac z okazji i nieodpartego apetytu na wiedze z dziedziny swapów. z czego najlepiej obecnie zastosowac jednostke napedowa , podzespoly itp? moze ktos sie wypowiedziec? bo ciekawi mnie czmu tylko fiatowskie silniki brac (niby plug & play ale...) i czy tylko z uno zawias...mozna sie cos na ten temat wiecej dowiedziec

Co do silników z golfa
Swap 1.6.....Bez zadnego centrala,i tego typu wianków...
Spiete z seryjna sprzynia z malca.Wszytko miesci sie w obrysie budy,nie trzeba zadnych wycinanek w klapie robic itd...
K L I K
Belka na szybko spawana...ale w 100% spełnia swoja funkcje Trzeba tylko poszycie do niej dospawac...
Mam gdzies na kompie jeszcze otki jak to zapierdala...
Obraz fatalny,bo krecone z komórki....Ale przy starcie przód auta mocno podnosi w gore

[ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2006-10-13 23:24:48 ]

no tak tylko po raz milionowy bądzmy realistami skrzynia malca wytrzymuje 24km a nie 3, 4 czy 5 razy więcej i łączenie skrzyni malca z czymś co ma więcej jak 50ps lub 60Nm uważam za pozbawione jakiejkolwiek logiki i sensu.

A ja bym był jesszcze wiekszym realista i powiedział bym nawet że zasem z trudem wytrzymuje nawet 24KM, poprostu uwazam że skoro obi sie jakiegos swapa to najlepsze rozwiązanie jest najłatwiejsze czyli silnik sprzężony z oryginalną skrzynią, a czy tobedzie central czy nie to juz taka charakterystyka danego zespołu napedowego.

no moje pytanie dotyczy wlasnie silnika z skrzynia oryginał, centralnnie umieszczonego w budzie.

a jakby umiescic japonski silniczek w maluszku?
wg mnie najlepiej pasowalby silnik z charady, 3 cyliderki, 101KM, i tylko litr pojemnosci do tego jest bardzo lekki...

pod seryjna skrzynie to raczej silnik z Tico 41hp 60Nm przy 2500 obr/min do tego 3 gary no i jest malutki i leciutki

jedyny minus to to ze trzeba zrobic dziure w przegrodzie na aparat zapłonowy

a myslał moze ktos na wsadzeniu całego układu napedowego z renowki 5 mkI albo dacia 1300

przedni naped ale skrzynia znajduje sie przed silnikiem a silnik jest wzdłuznie

Cytat:
2006-10-14 10:11:14, jozekrj pisze:
pod seryjna skrzynie to raczej silnik z Tico 41hp 60Nm przy 2500 obr/min do tego 3 gary no i jest malutki i leciutki jedyny minus to to ze trzeba zrobic dziure w przegrodzie na aparat zapłonowy a myslał moze ktos na wsadzeniu całego układu napedowego z renowki 5 mkI albo dacia 1300 przedni naped ale skrzynia znajduje sie przed silnikiem a silnik jest wzdłuznie

idac tym tropem to czemu nie matiz, silbnik zdaje sie identyczny, moc zwiekszona i podejrzewam ze zaplon jednak bezstykowy

ja powiem tak dlaczego fiat:
bo po pierwsze ta sama stajnia, po drugie bardzo duży asortyment dostępnych części po trzecie przystępne ceny, ale na centrala moglby być taki fajny vtec 1.6 160ps nie zaprzecze tylko znajdzcie takiego w ładnym stanie.

Ladny topewnie sie znajdzie, tylko ciekawe co w srodku...

Cytat:
2006-10-13 23:23:55, Buczek21 pisze:
Co do silników z golfa Swap 1.6.....Bez zadnego centrala,i tego typu wianków... Spiete z seryjna sprzynia z malca.Wszytko miesci sie w obrysie budy,nie trzeba zadnych wycinanek w klapie robic itd... K L I K Belka na szybko spawana...ale w 100% spełnia swoja funkcje Trzeba tylko poszycie do niej dospawac... Mam gdzies na kompie jeszcze otki jak to zapierdala... Obraz fatalny,bo krecone z komórki....Ale przy starcie przód auta mocno podnosi w gore [ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2006-10-13 23:24:48 ]

czy ja tam przypadkiem w tym kloszu widze pianke montażową???

flapjck1 cytat
Cytat:

tylko czemu tak slabo wam poszlo w kielcach ostatnio??

ty mówisz do mnie jesli chodzi o kielce to raz odzwyczaiłem sie długa przerwa po drugie złe opony stad tyle baczków a dzięki nim czas nie ciekawy

dziewczyny zarzuccie jakimis fotkami z budowy centrala...ja nieumie nic za bardzo znalezc sensownego w necie i forum.

masz w wątku zoltara jakieś przecież