Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-11-24 12:37:39 chcę kupić nowe felgi do maluszka - stary rozstaw śrub i je przemalować na szary - fabryczny kolor. iestety nowe są czarne wiec mam pytania:
1. jak porzygotować felgi do malowania proszkowego, 2. felgi są nowe wiec czy konieczne jest piaskowania?? czy mozna pomalować na starą farbę... 3. krótki opis metody malowania, bardzo by mi pomogł... 4. jakim kolorem (numer, opis ) były malowane stare felgi do maluszka... 5. orientacyjne ceny takiej usługi 6. adresy zakładów które robią to bardzo dobrze z okolic Częstochowa, Piotrków Trybunalski 7. jakies sugestie uwagi, na co zwrócić uwagę, bo kompletnie nic nie wiem w tym temacie... 8. czy są inne metody malowania... zależy mi na bardzo trwałym malowaniu... zadne spraje pistolety elektryczne nie wchodzą w grę... dziękuję za pomoc... p.s. wyszukiwarka nie dała odpowiedzi - znajduje posty w których nie ma słów kluczowych.... |
pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2004-11-24 13:30:36 Duzo taniej wyjdzie ci zrobienie tego tak jak ja....
Moje felgi kupilem jako nowki od CC tez byly czarne. Pojechalem do sklepu lakierniczego kupilem pare arkuszy papieru wodnego, butelke benzyny ekstrakcyjnej albo jakiegos rozpuszczalnika, i puszke farby do felg w sprayu. efekt jest swietny, ci ktorzy widzieli nie wierzyli ze sam malowalem... fotki moze niezbyt wyrazne sa w profilu |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-11-24 13:48:04
naczytałem sie teorii i tak piszę... moze masz rację ze mozna by to było prysnąć i do suszarni... bo zima... dzieki za rzeczową odpowiedź... |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-11-24 13:58:38
dziękuje za podpowiedź... nie obraź się, ale troszke mi szkoda i czasu, a tega mam najmniej, i pieniążków... tak załatwie te fele na których teraz jeżdzę... czyli puc i malowanko we własnym zakresie, z czterech zrobie dwie poszerzone... i tak, i tak trzeba b edzie malować... nóweczki chcę odpitolic tak zeby innym slinka ciekła... bo narazie mam na czym jeździć... pozdrawiam... |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-11-24 14:15:18 no niespecjalny pomysl piaskowac nowe felgi...szkoda kasy, sa zabezpieczone fabrycznym lakierem to raz, dwa nie sadze zebys znalazl taki odcien szarego "proszku" jak farba fiata do felg bo jest mniej odcieni do wyboru chyba ze nie zalezy Ci na oryginalnym kolorze..., ja bym pomalowal sprayem..podklad spray i na to kolor spray... jesli nie bedziesz co pol roku zdejmowal i zakladal opon na te felgi to nie porysuja sie od maszyny wulkanizatora i dlugo beda like new... |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-11-24 14:17:29 A musi byc proszkowo? Jak nie to maluj akrylem u lakiernika. Ja zaplacilem 25 zeta za cztery ( samo lakierowanie bo lakier byl drozszy ) Co do trwalosci to przekonalem sie jak rozwalilem dwie felgi - nie odprysnał i nadal sie trzyma dobrze choc felgi do wyrzucenia ----------------- Kupie 126p ze zdrową blachą - 604609088 |
tom31 Bielsko-Biała | 2013-02-04 07:50:19 Jeżeli felgi były używane - koniecznie trzeba je będzie dobrze oczyścić. Ręcznie nikt w to się nie będzie bawił, chyba że Ty sam. Piaskowanie pozwoli na usunięcie wszelkich zabrudzeń, poprzednich powłok lakierniczych itp. Za malowanie proszkowe jednej felgi płaciłem 25 PLN. Jak coś to dam namiar.
[ wiadomość edytowana przez: pwr79 dnia 2013-02-07 10:58:15 ] |
cichy_b0b F&F MEMBER Fiat 126p/ Clio RS 1 ... Poznań | 2013-02-04 08:29:57 Złota łopata za piękne wykopalisko sprzed prawie 9 lat |
MAD_DOGG F&F Sympatyk Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2013-02-04 19:37:24 To się nazywa lokowanie produktu
Nie ma to jak się zarejestrować tylko żeby pospamować. |