Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2012-12-28 23:42:33
Może do nowszych modeli. U mnie jak na razie oba paski z ASO miały logo Mitsuboshi. Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2012-12-28 23:58:31
Costy? nawet w starym Lexusie ostatnio wyciagnalem Unite.Ale nie upieram sie No chyba ze to jakies ASO z tych co juz niema autoryzacji i tez jada na Allegro |
Hydrograf Toyota Avensis T22 Gdynia | 2012-12-29 19:07:15 Pozdrowienia dla kolegi i dzięki za podpowiedź!
jeszcze jedna prośba odkręcając osłonę paska jak sprawdzić jego luz. Pasek wygląda na dobry, żadnych pęknięć ani zaolejeń.kręcąc w prawo luzu niby nie ma,ale cofając w lewo luz jest,rozumiem że rolka napinająca ze sprężyną cofa się lub sprężyna jest wyciągnięta.drugą rolkę też się wymienia ?paska nie słychać nie wali o obudowe ale jakby przeskoczył na ząbkach?4A FE to silnik prawdopodobnie bezkolizyjny.proszę o odpis. pozdr. |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2012-12-30 07:52:47
Jaką drugą rolkę jak jest jedna ? No chyba że 4AFE jest inne w budowie od 7AFE , przyglądałem się dokładnie i jak dla mnie taka sama budowa .Luzy podane masz w książce lub na forum osbiście robie to na wyczucie , skąd wymyśliłeś to przeskoczenie paska ?Jeżeli rolka nie huczy pasek nie spękany to jak ma pęknąć ? Teoretycznie napinacz powinno się regulować co 10 tys bo jest mechaniczny ale u mnie ma już 130 tys bez reg. i żyje |