[S] Ford Mondeo 2.0 TDCI, 130KM, 2005 r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprzedam swojego fijorda - auto krajowe, poliftowe, jestem drugim właścicielem (poprzednim był kolega z pokoju obok), przebieg lekko ponad 140 tkm, bezwypadkowy, normalne ślady eksploatacji (siakieś ryski, etc.)

Wyposażenie: autoklima, 4xel. szyby, el. lusterka, grzane szyby przód/tył, el. reg. fotela kierowcy, sporo poduszek (musiałbym policzyć - pewnie z 6 albo 8 ), 6 biegowa skrzynia.

Zdjęcie sprzed trzech lat, jak znajde chwilę, to obfocę na bieżąco.

Niedawno zrobiony przegląd 140tkm, przy przeglądzie 100tkm zrobione kpl. sprzęgło z kołem dwumasowym.

Auto u mnie od maja 2009 r., od przebiegu ok. 80-90 tkm (nie pamietam dokładnie). Do 80tkm serwisowany w ASO, ja potem serwisowałem u Zbycha w ZBICar'ze.

Chętnych zapraszam do obejrzenia, wskazane równiez badanie na dowolnej stacji kontroli/obsługi (być może dzieje się coś, o czym jeszcze nie wiem, a nie chcę robić z gęby cholewy).

Wszystkie przeglądy rejestracyjne fijord przechodził bez najmniejszej uwagi.

Cena - tu jak zwykle jest problem.

Allegro wypluwa od kilkunastu do 26 tzł.
Na początek powiedzmy 22tzł, do negocjacji po obejrzeniu.

Kurcze, naprawdę fajna oferta
A teraz dwa auta niepotrzebne

ogłoszenie I

Cytat:
2012-11-09 19:49:33, DeeJay pisze:
Kurcze, naprawdę fajna oferta A teraz dwa auta niepotrzebne

Dobra, niedobra, ludzie wolą kupować złudzenia od dziadka z Reichu...

Co zrobić - taka lajfa....

17 tzł

zapomnij ze go sprzedasz jeszcze z TDCI nie ma szans w tej cenie od takie poglądy ludzi

Czyżby minęła moda na dizle? Ludzie zmądrzeli czy jak?

PS. Dizel jest fajny jak jest nowy.

Cytat:
2013-03-14 18:01:29, piotr_ek pisze:
Czyżby minęła moda na dizle? Ludzie zmądrzeli czy jak? PS. Dizel jest fajny jak jest nowy.

dizel hmmm moda minęła na TDCi, TDDi są płynne jak woda

Cytat:
2013-03-14 18:01:29, piotr_ek pisze:
Czyżby minęła moda na dizle? Ludzie zmądrzeli czy jak? PS. Dizel jest fajny jak jest nowy.

Można by rzecz - paradoksalnie z silnikiem nie miałem nigdy problemów.
Tyle, że ten tdci jest już poprawiony, więc pozbawiony jest wielu wad "wczesnych" tdci z padającymi wtryskami, etc.
A co do mody, czy nie mody - duży, wygodny, komfortowy, a do tego oszczędny - czy to moda?
Kleczocze - to fakt, ale odwdzięcza się niskim spalaniem i dobrymi osiągami.
Porównując do 1.0 litrowego 875 kg UP!a - spala w tych samych warunkach 2 ltr więcej, więc uważam, że jest oszczędny.

Dobra, nie będę reklamował - nie liczę na "nawróconych".
Miałem kilka telefonów od szukających właśnie tego modelu.

Cytat:
2013-03-14 21:31:53, pyrekcb pisze:
A co do mody, czy nie mody - duży, wygodny, komfortowy, a do tego oszczędny - czy to moda?

Duży, wygodny, komfortowy - tu się zgadzam, ale czy oszczędny... do czasu. Potem przychodzą koszty, które benzyniaków nie dotyczą.

Cytat:
2013-03-16 23:18:20, piotr_ek pisze:
Potem przychodzą koszty, które benzyniaków nie dotyczą.

Starych.
Teraz każdy współczesny benzyniak ma te same newralgiczne punkty - dwumasa, turbo itd...

Cytat:
2013-03-17 18:01:30, DeeJay pisze:
Starych. Teraz każdy współczesny benzyniak ma te same newralgiczne punkty - dwumasa, turbo itd...

No w sumie racja. Każde nowe auto to mniejsze bądź większe g*wno na 4-rech kółkach. Nie tak jak nasze stare złomy!

Jak ktoś zainterere, to dawać Swoje ceny bez krępacji - dzwonią handlarze i za 13 chcą brać...

Cena - 16 tzł bez negocjacji.
Warszawa, 694 967 810

Sprzedany.