Wtryskiwacz do Cariny E 1,8 benzyna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Stwierdziłem że mam walnięty jeden wtryskiwacz benzyny
W zasadzie to jeżdzę na gazie, ale chciałbym go wymienić bo czasami
się przydaży i na bęnzynce pojechać a tu tylko 3 cylindry.

Mam pytanie czy ktoś zna się na tych wtryskiwaczach czy miał z nimi doczynienia
Chodzi mi o to żeby kupić pasujący mój jest DENSO i ma po obu stronach po kilka cyferek
Zadzwoniłem do używanych w Łodzi i facet pytał się tylko jaki kolor mi jest potrzebny bo jak siwe to są a jak inny kolor to musi sprawdzć.

U mnie są nie siwe tylko ciemno niebieskie.
Jak myślicie czy przy kupnie mam się sugierować tylko kolorem???
Za ile to można kupić, tamten w Łodzi 150zł

Pozdrawiam

Ważne są te cyferki.

nie wiem czy nie za późno pisze miałem ten sam problem w zasadzie moge ci podpowiedzieć aby zacząć od sprawdzenia omomierzem rezystancje wtrysku wcale nie znaczy że jest walnięty ze na gazie jest ok a na benzynie żle też tak miałem a jak sie okazało wina leżała po stronie emulatora wtryskiwaczy od gazu może to być u ciebie a moze sie myle ja mialem instalacje gazowa na gwarancji i mi sie udalo

Ja miałem nepewno walnięty, "prosty test" podłączyłem 9V baterię i wyrażnie słychać czy przypodaniu napięcia klika. Ten mój jeden nie klikał
Kupiłem już drugi kolor niebieski cyfry się pokrywają, chociasz nie wszystkie ale pan mie zapewniał że tamte są nie ważne.
Założyłem śmiga dobrze koszt 150zł
pzdr.

A dopiszę tutaj
Po raz kolejny silnik czasami pracuje mi na 3 gary. Byłem u mechanika, powiedziałem, że na gazie ok, ale nie przełączy się dopóki nie zaskoczy ten walnięty cylinder. Coś niby posprawdzali przez dzień i powiedział, że prawdopodobnie wtryskiwacz...
4 lata temu było podobnie i wystarczyła podmiana używki.

No i teraz moje właściwe pytanie
Jak mam w mojej Cari 7a-fe niebieskie wtryskiwacze Desno 23250 02030, to czy będą dobrze działały szare 23250 02040 od Avensis?
A jeśli tak, to powinienem wymienić wszystkie, czy wystarczy ten jeden?
Niestety niebieskich nie znalazłem do zakupu

VIN SB164ABK10E011112