Z jakich modeli aut pasują sprężyny do Espero?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z jakich modeli aut pasują sprężyny do Espero? Proszę o konkretne odpowiedzi.

ja mam z przodu z vectry A

a czego potrzebujesz?
obniżenia czy podniesienia?
czy może utwardzenia z podniesieniem?
czy utwardzenia z obniżeniem?
sprężyn pasuje sporo - ale zależy czego od nich oczekujesz?

Cytat:
2007-10-06 14:28:31, Marvelius_Ambero pisze:
Z jakich modeli aut pasują sprężyny do Espero? Proszę o konkretne odpowiedzi.

Bez żadnych przeróbek pasują od Daewoo Espero

Czyż nie jest to konkretna odpowiedź ?

Chcę obniżyć i utwardzić (z umiarem oczywiście) auto, tapczan jest nie dla mnie Aktualnie zastanawiam się między Eibachem i Lesjofors. Jednak nie wiem jak twarde są te szwedzkie, o Eibachu czytałem, że są dosyć sztywne no i 50zł droższe niż szwedy. Może ktoś zaproponuje coś tańszego i sprawdzonego?

Chcę obniżyć i utwardzić (z umiarem oczywiście) auto, tapczan jest nie dla mnie Aktualnie zastanawiam się między Eibachem i Lesjofors. Jednak nie wiem jak twarde są te szwedzkie, o Eibachu czytałem, że są dosyć sztywne no i 50zł droższe niż szwedy. Może ktoś zaproponuje coś tańszego i sprawdzonego?

Mam też kolejne pytanie Czy ktokolwiek słyszał o sprężynach firmy Motor Quality? Mam okazję kupić takowy komplet za 500zł. Ktoś coś o nich może powiedzieć?

Wstrzymaj się, chyba, że masz z 1200 zł na zawieszenie.

Eibach siada za mocno, Lesjo fajne, ale amorek musi być twardy, czyli nie zwykły Kyb itd.

Szczególnie przód, bo tył może zostać "seria", ale warunek, nie przeciążanie dupy, czyli jak głównie śmigasz sam, ewentualnie 2-3 osoby

Dzięki Zoltar Tak mam niewielki mieszek złota do wydania Kupiłem Kayaby Excel-G, sprężyn nie mam jeszcze mam okazyjnie do kupienia obniżane sprężyny Motor Quality, co to jest nie wiem. Wiem tylko, że firma ta produkuje części głównie na pierwszy montaż. W każdym razie Pan chce za nie wstępnie 450zł. A co byś osobiście polecił do mojego amortyzatora? Ewentualnie mogę bez problemu wymienić amory, ale Ultra-SRy są sporo droższe...chyba się to nie opłaca. Mam też inne pytanie, a mianowicie: wiem, że do konkretnego amora dobiera się sprężynę, ale co musi być "twardsze" amor czy sprężyna? Wydaje mi się, że sprężyna...

No cóż, nabyłem całe zawieszenie Teraz czekam tylko na weekend, żeby zacząć działać.

Na dziurawe drogi musi byc amor 'twardszy" niz spręzyna
Popatrz na sportowe zawieszenia Koni lub Bilsteina--lichutka sprężynka i mocny amor

powiedzcie mi tylko po co ??
po co robic z esperaka wóz drabiniasty

przeciaz amorki gazowe kyb i spręzyny wzmocnione du są wystarczające aby autko było ciut tfartsze od serii

JA MAM PYTANIE - jak to zwazyc/zmierzyć ze uzywana sprezyna jest wzmacniana ??? bo moje są tak miekkie ze po zalozeniu alu 15" 7J trą mi wewnatrz o nadkola przy 4 lekkichy osobach...nie mowiac o pelnym zaladowaniu ktorego sie aktualnie boje...

Dodam ze sprezyny maja namalowane ciapki - czerwony, niebieski i bialy w srodku zwoju -> po tym czy po srednicy zwoju ???

Głównie po malowaniu, niech Navi potwierdzi

Czy stosował ktoś żółte sprezyny KW z Astry F 1.4 do Espero 1.5 ? model KW 25060033. Dają obniżenie -30. Astra F jest ok 130 - 150 kg lżejsza jak myslicie należy sie obawiac o ich trwałość ? Bylbym wdzieczny za szybka odpowiedź.

Czy stosował ktoś na tył sprężyny z Vectry A Kombi? Chciałbym trochę podnieść zawieszenie, bo tył mi trze o nadkola (felgi 15 i opony 195/65)
Czy na przód też da się zamontować oplowskie? bo nie chcę jeździć z wysokim tyłem i normalnym przodem

Pozdr.

Cytat:
2013-09-27 13:26:26, robertkaluza pisze:
Czy stosował ktoś na tył sprężyny z Vectry A Kombi?

Przepraszam z czego?
A może zamiast kombinować załóż normalne opony?

-----------------
czasem tu zaglądam

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2013-09-27 17:27:53 ]

pasują z mercedesa 123 z BMW e36 też

Odkąd kiedy ponad 10 lat temu byłem świadkiem jak kolesiowi do Jaguara dosztukowali sprężynę z Ramzesa to już mnie nic nie dziwi.

Cytat:
2013-09-27 17:26:38, Adam4302 pisze:
Przepraszam z czego? A może zamiast kombinować załóż normalne opony? [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2013-09-27 17:27:53 ]

Przecież są normalne.

Pozdr.