20 d4d ->2,2d4d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam chce przeżucić silnik 126 km na 177 tak jak w tytule skrzynia biegu będzie się nadawała czy przelożeniem się różni ??

[ wiadomość edytowana przez: avensis22d4d dnia 2012-12-09 10:28:54 ]

Taki silnik sporo wazy zeby go przezucic , potrzebaby sporej katapulty czy kapatulty jak mawia moj synek
Zalezy jak wysokie jest ogrodzenie.

Cytat:
2012-12-09 10:16:52, avensis22d4d pisze:
Witam chce przeżucić silnik 126 km na 177 tak jak w tytule skrzynia biegu będzie się nadawała czy przelożeniem się różni ?? [ wiadomość edytowana przez: avensis22d4d dnia 2012-12-09 10:28:54 ]

A powaznie to twoje przedsiewziecie jest rownie abstrakcyjne jak moja odpowiedz.

Jak mawiał pewien pisarz którego imienia nie przytoczę ludzie to dziwne stworzenia ;D przymierzam się jem dużo szpinaku jak papaj więc dam rade swoją drogą masz bardzo dobre poczucie humoru bo nawet ja się śmieję sam z siebie a to już jest nie lada wyczyn ;d a tak poważnie to tak więc znowu zostaje techniczna strona toyoty po nitce do kłębka pozdro Master ;>

Cytat:
2012-12-09 18:30:35, avensis22d4d pisze:
Jak mawiał pewien pisarz którego imienia nie przytoczę ludzie to dziwne stworzenia ;D przymierzam się jem dużo szpinaku jak papaj więc dam rade swoją drogą masz bardzo dobre poczucie humoru bo nawet ja się śmieję sam z siebie a to już jest nie lada wyczyn ;d a tak poważnie to tak więc znowu zostaje techniczna strona toyoty po nitce do kłębka pozdro Master ;>

To czy skrzynia bedzie pasowala to akurat najmniejszy problem.
Z pewnoscia jest inny komputer silnika , wiec inne wiazki czujniki inny protokol CAN -komp silnika gada z ABS VSC TRC i se nie pogadaja. jak ten baca co nieznal jezykow obcych , a turysta znal a tez se nie pogadal z baca.

Wszystko się da zrobić tylko czy jest sens ? Lepiej sprzedać ten i kupić fabrycznie ten mocniejszy . Proponuje zacząc od oszacowania kosztów najlepiej w jakimś tuningowym polecanym warsztacie gdzie pare swapów już zrobili bo metodą chałupnicza to może być jak z bacą ps. sprzęgło napewno inne

Wszystko się zgadza co prawicie panowie ;> bacy ino trza polać to zagoda heh ;p sterownik mam denso , sterownik abs mam tylko nie ma vsc trc badam i wyciągam wnioski silnik już mam tylko teraz kompy lukam czy się zgrają no dam znaka jak coś z tego wyjdzie haha tylko czekam na temperature na plusie ;> pzdr.

avensis22d4d - jak przy Twoich pracach z e swap'em silnika będziesz potrzebował pomoc z testerem Toyoty IT2, to daj znać

jestem ciekaw, wyszło co z tego swapa ?

Grubszy temat odpuściłem silnik poszedł do żyda