Toyota-Lexus problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, Przepraszam za mój język polski. Mój samochód Lexus IS F został zakupiony w Stanach Zjednoczonych. Mam pytania panowie, czy ktoś zna lub wie coś na temat jakiegoś magika który posiada tajmeną wiedzę o Lexusie pomóc w tym
1] konwersacja fahrenheit na celcjusza F/C, mile na km M/KM, spalanie l/km ­
2] A mój główny problem wystąpił po wymianie baterii. Samochód został moment, bez prądu i na ekranie zaczęła świecić informacja "A program cannot be read. Please consult to a dealer" Skontaktowałem Lexus Czechy ale ponieważ jest to wersja US, nie są w stanie pomocy.
Mieszkam w mieście Ostrawa i ideałem jest około Katowic .
Będę bardzo wdzięczny za pomocy i odpowiedzi
Pozdrawiam,Dusan Ostrava

Skontaktuj się z Kolegą o nicku: Bigelektron. Powinien pomóc i chyba jest z Katowic lub okolic.

Pisałem do niego prywatną wiadomośc 2 dni temu, bez odpowiedzi....

Może jest na urlopie. Na pewno się odezwie jak wróci.
pozdrawiam

Ad. 1
Konwersja na C i km wymaga podpięcia się do zegarów (nie do ECU), a tego Big nie robi
Ad. 2
"A program cannot be read. Please consult to a dealer" - czy nie ma więcej informacji o jakim programie mowa? Czy podpinałeś pod tester jakie są błędy?
Czy masz jakieś objawy?

Cytat:
2013-08-16 11:51:18, Egiptos pisze:
Może jest na urlopie. Na pewno się odezwie jak wróci. pozdrawiam

tak wlasnie jest wracam we wrzesniu to poodpisuje do tego czasu bywam w sieci chwilowo na dziwnym sprzecie i nie zawsze wiem co wysylam

To miłego odpoczynku koledze życzymy...

Co do zmiany jednostek to na forum sie ktos oglaszal ze to robi.Osobiscie tematu nie draze bo to jest calkowicie nieoplacalne-naklad pracy do ilosci chetnych zero.
Co do komunikatu to zapewne zestaw audio sie domaga plikow startowych z plyty nawigacji ktorej niema lub nie moze odczytac bo np laser jest zabrudzony lub uszkodzony.