Jaka kierownica do 2103 fajniejsza?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witojcie!

Mam w planach zastąpienie oryginalnej kierownicy w 2103 inną.
Do ostatniego etapu zakwalifikowały się dwie poniższe:

http://allegro.pl/kierownica-sportowa-drewno-sr-350mm-momo-nowosc-i3358451461.html

http://allegro.pl/kierownica-drewniana-kolo-sterowe-do-motorowki-350-i3355088658.html

Różnią się nieznacznie ale jednak się różnią, która Waszym zdaniem fajniejsza i bardziej pasuje do klasycznego charakteru?
Serdecznie pozdrawiam.

Pierwsza jest moim zdaniem najbardziej odpowiednia.

Druga

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Mnie tez bardziej podoba sie druga.

tu pasuje jedynie klasyczne trójramienne Monte Carlo

Cytat:
2013-07-19 19:51:12, andrzej_krakow pisze:
tu pasuje jedynie klasyczne trójramienne Monte Carlo

Twoim zdaniem - na pewno, ja jednak zamierzam kupić którąś z tych dwóch, a nie MC jak wszyscy, dlatego właśnie o te dwie pytałem
Nawiasem mówiąc, również skłaniam się bardziej ku drugiej.
Serdecznie pozdrawiam.

Ja mam u siebie taką podobną do tej pierwszej, możesz zobaczyć w moim temacie jak wygląda w ładzie . A jak chcesz to możemy się kiedyś styknąć na mieście to zobaczysz na żywo.
BTW to ta druga mi się bardziej podoba.

można też podejść w ten sposób, że które drewno będzie się komponować lepiej.

Cytat:
2013-07-19 22:05:45, felype pisze:
Ja mam u siebie taką podobną do tej pierwszej, możesz zobaczyć w moim temacie jak wygląda w ładzie . A jak chcesz to możemy się kiedyś styknąć na mieście to zobaczysz na żywo. BTW to ta druga mi się bardziej podoba.

Chętnie bym rzucił okiem na Twoją kierownicę na żywo, jeśli to nie problem. Może rzuć mi info na PW, gdzie najwygodniej byłoby się spotkać w godzinach popołudniowo-wieczornych lub w weekend?
Ew. mogę podjechać na jakiś spot YW, jeśli tam bywasz, choć plastikiem to mnie wygonią
Serdecznie pozdrawiam.

Cytat:
2013-07-20 10:58:50, Rafako pisze:
Chętnie bym rzucił okiem na Twoją kierownicę na żywo, jeśli to nie problem. Może rzuć mi info na PW, gdzie najwygodniej byłoby się spotkać w godzinach popołudniowo-wieczornych lub w weekend? Ew. mogę podjechać na jakiś spot YW, jeśli tam bywasz, choć plastikiem to mnie wygonią Serdecznie pozdrawiam.

Teraz jestem na Węgrzech na urlopie. Wracam za 2 tygodnie. Na spotach YW bywam rzadko. Możemy się jakoś złapać po południu na mieście. Odezwę się jak juz będę w wawie.

Cytat:
2013-07-20 10:58:50, Rafako pisze:
Chętnie bym rzucił okiem na Twoją kierownicę na żywo, jeśli to nie problem. Może rzuć mi info na PW, gdzie najwygodniej byłoby się spotkać w godzinach popołudniowo-wieczornych lub w weekend? Ew. mogę podjechać na jakiś spot YW, jeśli tam bywasz, choć plastikiem to mnie wygonią Serdecznie pozdrawiam.

Teraz jestem na Węgrzech na urlopie. Wracam za 2 tygodnie. Na spotach YW bywam rzadko. Możemy się jakoś złapać po południu na mieście. Odezwę się jak juz będę w wawie.

Cytat:
2013-07-22 13:14:37, felype pisze:

Ok, zatem czekam na info jak już będziesz i życzę miłego wypoczynku.
Serdecznie pozdrawiam.

A przejrzałeś watek o Ładzie Felype? Tam są fotki tej kiery.

Wczoraj widziałem kierownicę w Ładzie Felype na żywo. Wygląda bardzo ładnie ale jednak mi nie pasuje w dotyku
W związku z poczynionymi spostrzeżeniami, będę do mojej jednak szukał skórzanej.
Przy okazji bardzo dziękuję Filipowi za poświęcony czas.
Serdecznie pozdrawiam.

Ja mam tak samo. Skóra to skóra. Czuję wtedy jak by lepiej samochód. Dlatego już jakiś czas temu kupilem sobie kierownice z fiata, abarth.

-----------------

Cytat:
2013-10-08 13:30:33, SzokoLada pisze:
Ja mam tak samo. Skóra to skóra. Czuję wtedy jak by lepiej samochód. Dlatego już jakiś czas temu kupilem sobie kierownice z fiata, abarth.

Dlatego ja jeżdżę w skórzanych rękawiczkach, takich bez palców, jest wtedy o wiele lepsze trzymanie.
Zapomniałem wczoraj o tym wspomnieć Olek
Podstawową wadą takiej kiery jest mała średnica co przekłada się na ciężkość manewrowania na postoju, jednak idzie się przyzwyczaić no i bajcepsy się ćwiczy

Te rękawice to dobre w sumie rozwiązanie, gorzej latem. Moja kierownica tez jest mała, ale ja mam wspomaganie.

-----------------

ja proponuję poszukać oryginalnej Ładowskiej:

Hmm. A masz gdzieś logo łady na kierownicy wytłoczone? Bo sam klakson moze jest po prostu dedykowany do łady? Nie daję wiary, ze avtovaz produkował oryginalne sportowe kierownicy, ale różnie to bywa w życiu.

-----------------

Konriii, ta kierownica na Twoim zdjęciu wygląda na wyrób Abarth'a. Wpisz sobie u "wuja gugle" kierownica Abarth i przyjrzyj się wynikom
Co nie zmienia faktu, że taką kierę za rozsądne pieniądze chętnie bym przygarnął. Znalazłem jeszcze taką, też może być ciekawa:
http://allegro.pl/nardi-torino-sportowa-kierownica-skora-omp-momo-i3581025052.html
Pewnie w przyszłym tygodniu obejrzę na żywo.
Serdecznie pozdrawiam.