Piotrek Bany i jego rajdowa2106 w Legendach PRL-u

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

W imieniu chłopaków, zapraszam !

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

Mikiciuk fajny chłopak, ale jak zwykle opowiadał historii wyssane z palca. Kto mu takie bajki opowiada? 2106 kosztowała 2 razy drożej od 2101? Dwa razy drożej, to kosztowała Wołga. Po co głupa pali, że nie wie co to za lampka? Taką lampkę to pokazywał bodajże Alex jemu. Pokrowiec na grill był od 2106. A młotek nigdy nie był na wyposażeniu łady, był zalecany jedynie jako dodatkowe narzędzie. Co do korby, była ona stosowana stosunkowo nie długo, potem zlikwidowano ją, a w zderzaku i przednim pasie zlikwidowano otwór. I t.d.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Szoko, napisz do Mikiciuka i żeby przy okazji realizacji odcinka Legendy PRLu z Twoją 2102 doda odpowiednie sprostowania i w dobrym socjalistycznym stylu złoży samokrytykę.

A tak przy okazji to chyba nie wolno poruszać się po drogach publicznych bez tablicy rejestracyjnej ....

Cytat:
2013-10-29 00:02:22, SzokoLada pisze:
Mikiciuk fajny chłopak, ale jak zwykle opowiadał historii wyssane z palca. Kto mu takie bajki opowiada? 2106 kosztowała 2 razy drożej od 2101? Dwa razy drożej, to kosztowała Wołga. Po co głupa pali, że nie wie co to za lampka? Taką lampkę to pokazywał bodajże Alex jemu. Pokrowiec na grill był od 2106. A młotek nigdy nie był na wyposażeniu łady, był zalecany jedynie jako dodatkowe narzędzie. Co do korby, była ona stosowana stosunkowo nie długo, potem zlikwidowano ją, a w zderzaku i przednim pasie zlikwidowano otwór. I t.d.

co do korby to jeszcze w mojej kopiejce '86 miałem otwór na korbę w pasie przednim

Co do korby, miałem na myśli 2106.

A tak przy okazji, mówię teraz o ZAZie, webasto było montowane fabrycznie, bo tam nie ma innego ogrzewania, więc to żadny rarytas. A ilość benzyny, jaką pochłania webasto, jest większa niż spalanie silnika. Dlatego też znam takie przypadki, że zamiast webasto używano lut lampy, albo robiono otwór w komorze silnika i wstawiano wiatrak.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Gratulacje Piotrze za występ!

Faktycznie było w tym odcinku sporo nieścisłości ale Mikiciuk nie bardzo mógł się 'nacieszyć' w pełni tymi czasami
Co jednak nie zmienia faktu podejść do sprawy rzetelniej
Ogólnie fajna sprawa z całą serią tych odcinków 'Legend PRL-u' ale myślę, co można by troszkę bardziej się postarać.
Nie oszukujmy się, wiadomo jaka jest telewizja - 'szoł' musi być i każdy gadżet jak 'młotek na wyposażeniu' na wagę złota.

Pozdrawiam,
Valery

Ja młotek, odkąd pamiętam, zawsze woziłem w Ładzie - bynajmniej nie w celach obronnych.

Szoko - myślę, że po Alexie i Piotrku Bany pora na ciebie. Poczekamy wszyscy aż skończysz Ładę/-y i powiesz co nieco przed mikrofonem. Tylko nie wiem czy czasu antenowego tobie wystarczy. Bo kto jak kto ale ty masz o czym opowiadać.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

Aha, no i po Pawle i Andrzeju z Krakowa oczywiście bo to oni zapoczątkowali gościnne występy LKP na TVN Turbo.

Ps I nie wiem czy nie było kogo z 2107 od nas z W-wy. Janisz ? Cholera, pamięć już nie ta.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

No trochę bajek było w odcinku, np. z tą "luksusowością" 2106 S, z młotkiem do opon itd... ale ogólnie ciekawa seria o starych autach. Nietrafne porównanie 2101 "kopiejki" do malucha, to nie ten segment, to przecież była baza dla kolejnych modeli w tym "luksusowego" 2106. No ale ciekawostki były i wyjątkowość łądy nie ucierpiała

Cytat:
2013-11-05 18:31:36, emde pisze:
Aha, no i po Pawle i Andrzeju z Krakowa oczywiście bo to oni zapoczątkowali gościnne występy LKP na TVN Turbo. Ps I nie wiem czy nie było kogo z 2107 od nas z W-wy. Janisz ? Cholera, pamięć już nie ta.

Janisz, Janisz