Rav 4 d4d auto raz odala normalnie, a raz kreci dlug i check

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem nowy i mam ravke od poltora roku a od okolo 7 miesiecy caly czas z nia "walcze". Dodam ze turbo mam po regeneracji i jest ok. Problem polega na tym ze czasami samochod rano bardzo dlugo kreci i dopiero za 3 razem jak krece odpali i wtey wywala check i auto wogole nie ma mocy... czasem odpali normalnie i wszystko dziala jak nalezy. Ostanio mechanik wymienil mi filtry i zawory na pompie wtryskowej i bylo ok 2 miesieca a problem znow powraca. co robic bo juz mam dosc powoli tego auta. czyscilem caly egr i kilka dni bylo ok a teraz znow lipa. Aha swiec mam nowe, akumualtor i alternator tez.... rece opadaja. dodam ze zrobilem tym autem dopiero 60 tys (lacznie ma juz 225000) i caly czas mam problem z tym zapalaniem.

A jaki wywala błąd? Czy robiłeś diagnostykę samochodu?

Własnie w tym problem ze ostanio jak bylem u mechanika twierdzil ze to zawory na pompie wtryskowej. wymienił 2 zawory , zapłacilem 900zl i po miesiącu znow to samo.... Co lepsze jestem za granica, dokładniej w niemczech a tu servis cholernie drogi wiec staram sie dowiedziec co to moze byc. Moze jak bede mial ten blad podjade do servisu tylko zczytac bledy? nie wiem co robic. auto mi sie podoba ale momentami mam dosc toyoty ( to pierwszy moj japonczyk....) chcialbym dojsc w koncu co to moze byc. Przyznam ze od poczatku jak kupiłem auto wydawało mi sie ze tak dziwnie kreci, a wszystkie moje poprzednie diesle ladnie zapalaly... najgorsze ze raz wywala chceck i wlacza sie servis a raz idzie normalnie... czy moze ktos pomoc z okolic slaska ?

kikirav4 - jedź do Bigelektrona do Katowic - on Ci rozwiąże na 100% problem.

bardzo chetnie, a mogłbys dac namiary na priv. wtedy umowie z nim termin i skocze na dluzszy weekend do pl i on moze wyleczy moja toyotke... a jeszce jedno czy jak mialem wymieniane zawory na pompie wtryskowej bo kiedys mialem podbny problem to po 2 moze 3 miesiacach moze byc znow to samo? wtedy kosztowalo mnie to 1000zl ....

Zgłoś się do Biga na priva, to Ci sam wyśle namiary
Co do zaworów SCV - to raczej postawili Ci złą diagnozę i naciągneli na zawory. Czy masz stare? To weź do Biga i sprawdź jakie generują ciśnienie i będziesz znał odpowiedź