Maglownicę bez wspom zamiast magl ze wspom ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej wszystkim,

Poproszę o info: czy można zamontować w Espero 1,5 16V maglownicę bez wspomagania w miejsce maglownicy ze wspomaganiem?
Co trzeba dodatkowo wykonać przy takiej operacji (odłączenie układu wspomagania?)?

Cytat:
2014-08-11 12:09:55, Maciej_P pisze:
Hej wszystkim, Poproszę o info: czy można zamontować w Espero 1,5 16V maglownicę bez wspomagania w miejsce maglownicy ze wspomaganiem? Co trzeba dodatkowo wykonać przy takiej operacji (odłączenie układu wspomagania?)?

pomysł jest tak absurdalny , że musisz zapytać znowu za rok , jak klubowicze dojrzeją do myśli , że naprawdę o to zapytałeś

o kurrrrrr......a no ze jak kupilem Espero mialem pomysl zrobic to w druga, ta logiczna strone to rozumiem, ale o co tutaj chodzi??? ....... pomijajac logicznosc dzialania, odpowiem merytorycznie. Zakladajac wspomaganie gdy go nie bylo, to oprocz maglownicy, przewodow pompy i zbiornika to nic mi nie bylo potrzebne , analogicznie w druga strone tez bez problemu. Tylko PO CO ??? (nie pamietam tylko czy paski roznia sie dlugoscia, ale chyba nie)

Cytat:
2014-08-11 12:09:55, Maciej_P pisze:
Hej wszystkim, Poproszę o info: czy można zamontować w Espero 1,5 16V maglownicę bez wspomagania w miejsce maglownicy ze wspomaganiem? Co trzeba dodatkowo wykonać przy takiej operacji (odłączenie układu wspomagania?)?

...można nawet bez roboty; wystarczy tylko spuścić olej ze zbiorniczka wspomagania. Jak efekt będzie niezadowalający to w akcie desperacji możesz wymontować pompę wspomagania

--------------------------------
...rozumiem, że padło Ci wspomaganie i za flachę możesz dostać maglownicę ale bez wspomagania ??? ja bym nie brał, ew. za dwie flachy maglownicę ale ze wspomaganiem. Po drugie dojście jest tak hujowe, że szkoda gadać.... bez wywalenia silnika raczej będzie ciężko.

[*] [*] [*]

o kurrrr....! no! takich odpowiedzi oczekiwalem! dzieki ekipa!

Jest pojazd, jest dopytywanie o cel, jest i żarcik, jest merytorycznie, jest wszystko! Dzieki za odpowiedzi i lece działać.

Cytat:
2014-08-22 17:49:41, Maciej_P pisze:
o kurrrr....! no! takich odpowiedzi oczekiwalem! dzieki ekipa! Jest pojazd, jest dopytywanie o cel, jest i żarcik, jest merytorycznie, jest wszystko! Dzieki za odpowiedzi i lece działać.

alez nie ma za co jakbys chcial odlaczyc centralny zamek, zrobic szyby na korbke czy inny tunninng wykonac polecamy sie na przyszlosc

Cytat:
2014-08-31 21:37:11, kylos pisze:
alez nie ma za co jakbys chcial odlaczyc centralny zamek, zrobic szyby na korbke czy inny tunninng wykonac polecamy sie na przyszlosc

Albo przespawać bagażnik z matiza, bo w espero jest za duży

Cytat:
2014-08-31 21:45:32, robertkaluza pisze:
Albo przespawać bagażnik z matiza, bo w espero jest za duży

I włożyć tam silnik jak w Maluchu. Też można

Możemy się domyślać co będzie dalej. Otóż za chwile pojawi się post - Założyłem maglownicę bez wspomagania do swojego Espera no i cóż nie tego oczekiwałem. Kierownica chodzi po prostu ciężko. I dlatego mam pytanie do kolegów na forum. Czy w Espero obecnie bez wspomagania da się założyć maglownicę ze wspomaganiem.

a ja wam zdradze tajemnice tej przerobki
Pewnie nikt z was nie slyszal, ale drogie samochody robi sie na zamowienie wedle specyfikacji podanej przez kupujacego i tu wlasnie prawdopodobnie tak sie dzieje

Nom można też przeszczepić układ nawiewu z Suzuki do espero heh

Cytat:
2014-09-02 07:50:01, slawek_p pisze:
Możemy się domyślać co będzie dalej. Otóż za chwile pojawi się post - Założyłem maglownicę bez wspomagania do swojego Espera no i cóż nie tego oczekiwałem. Kierownica chodzi po prostu ciężko. I dlatego mam pytanie do kolegów na forum. Czy w Espero obecnie bez wspomagania da się założyć maglownicę ze wspomaganiem.

Eeee słabiutkie... Cos sie nie postarałeś. Za mało zwrotów akcji i gdybania. Kombinuj dalej.

Cytat:
2014-08-31 21:37:11, kylos pisze:

Centralny to mnie akurat nieźle irytuje w złomero. Może faktycznie go odłącze. Czyszczenie zamków przestaje być zabawne.

Szyby na korbkę? Hmm tez warte przemyślenia. Przynajmniej by "działały"

Tuning? nie, raczej nie. tuning to mu już zrobił czas.

Cytat:
2014-10-17 16:53:23, Maciej_P pisze:
Centralny to mnie akurat nieźle irytuje w złomero. Może faktycznie go odłącze. Czyszczenie zamków przestaje być zabawne. Szyby na korbkę? Hmm tez warte przemyślenia. Przynajmniej by "działały" Tuning? nie, raczej nie. tuning to mu już zrobił czas.

a w temacie auta na zamowienie zdradz braci klubowej kto skupuje Esperaki i do tego wybrzydza ze za bardzo wyposazone? pomoz kolegom a co do tunningu, to pozwol ze Ci wyjasnie, tunning to dokladki progow np a nie ubytki w prograch