Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2013-12-03 23:36:25 Przebieg niema znaczenia trzeba zrobić test VVTi |
barry12 Katowice | 2014-01-02 15:02:45 Hej pytałem w toyocie 400 pln - troche dużo czy Ty potrafisz to zrobić prv ???
|
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-01-02 22:31:08
A co to jest czujnik faz twoim zdaniem ? 200 kosztuje podpiecie testera.A calkowita diagnoza 300 z testem drogowym i sprawdzeniem VVTi i od tego trzeba zacząć inaczej się nie dowiesz co mu dolega. |
barry12 Katowice | 2014-01-03 09:19:28 Hej
Nazwy to ja nie wymysliłem tak go opisują - chodzi o elekrtyczną cewkę sterująca fazami rozrządu , poprzez odpowiednie ukierunkowanie przepływu oleju ufffff to tyle co wiem troche sie oczytałem w tym temacie A jesli chodzi o koszt to wszyscy wiemy ,ze jest ciut za drogi Spróbuje jeszcze raz wyczyścic przepływke i zdjac klemy poprzednio po wyczyszczeniu nie wykonałem tej czynności Przepustnica wyczyszczona olej nowy , szukam jeszcze moze dam rade bez pomocy testera |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-01-03 12:10:28
To jest zawor OCV i kosztuje 1200 przewaznie chyba ze sie cos zmienilo albo podrobe sprawdzales. |
barry12 Katowice | 2014-01-03 12:30:42 Pan z serwisu podął mi koszt 400 pln. Nie ważne
Tak czy inaczej czy potrafisz zdiagnozowac ten samochodzik za jakies rozsądne pieniądze ? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-01-04 12:23:48
400zl to mi raczej wygląda na czujnik polozenia walka rozrządu ...zależy o co pytales bo czujnik a zawor sterujący to taka mala roznica. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-01-04 12:35:46
Co rozumiesz przez pojecie rozsądne pieniądze podaj jaka to twoim zdaniem kwota. |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-01-04 23:10:31 Pewnie z 50 PLN - hehehe |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-01-05 01:40:36
Wiesz Alien co mnie najbardziej rozwala w tym kraju.Zeby zdiagnozować poprawnie cokolwiek potrzeba sprzętu i to drogiego ,potrzeba praktyki długoletniej wielu godzin spędzonych w nocy nad jakims strupem i trzeba później zakasać rękawy i się ubabrać po lokcie ,ze o drogich narzędziach nie wspomnę. A potem ktoś ma zaplacic 300 i uważa ze to drogo a jeszcze trzeba podatkow 30 procent zaplacic. A rownoczesnie przychodzi do mnie chlop co układa trelinke i za wyjecie oczyszczenie i polozenie na nowo pasa 10 m kwadratowych bierze 1800 i niema bata ze zrobi to taniej...do pomocy ma dwóch uczniów i mlotek z obi za stowe. |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-01-05 11:54:09 Dokładnie tak jak napisałeś - taka smutna prawda. Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią.
Generalnie wszystko zależy od człowieka, niektórzy to tak mają w standardzie, że myślą, że wszystko kosztuje złotówkę ... |
Coroller15 Toyota corolla Turkowice | 2014-02-21 20:37:42 Panowie dajcie spokój, myślicie że ludzie w Polsce to zarabiają full kasy. Pomyślcie gdyby tak było to forum nie byłoby potrzebne bo każdy by do serwisu jechał. Pewnie najlepiej zdiagnozować że świece do wymiany i 200 zainkasować co? Pomyślcie też o takim aspekcie.
No to zaraz mi się dostanie |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-02-21 23:30:06 Coroller15-aby były takie proste diagnozy, jak świece do wymiany
A to lepiej pozornie zoaszczędzić i jeździć od jednego mechanika do drugiego, który będzie opowiadał bajki i weźmie na "flaszkę" ??? Co da się zrobić samemu, to można sobie wyczytać z forum i to robić, nikt nikomu nie zabrania - podwijasz rękawy i robisz ... |
Coroller15 Toyota corolla Turkowice | 2014-03-11 19:20:31 Witam, to z wymianą świec to tylko aluzja była ale niewątpliwie troche za dużo liczycie i tyle |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-03-11 19:45:42
A skad ty wiesz ile liczymy??Niemasz pojęcia ile ale wiesz ze za dużo... Wymiany swiec nikt nie liczy jako diagnostyki...to się robi przy okazji no chyba ze V6 i trzeba zdejmować kolektory i wymieniac uszczelki ale to inna para kaloszy. Forum nie jest dla biedakow którzy nie maja za co jesc jak twierdzisz ,ale dla ludzi którzy lubia sobie podlubac w samochodzie bo im to sprawia satysfakcje lub nie maja wyjścia bo warsztaty wymiekaja ,a maja zdolności manualne i checi a brakuje im wiedzy. Wtedy można dużo zdzialac pokierować i temat rozwiazac on line. Jak ktoś się nie czuje na silach niech się nie bierze za naprawy bo może sobie tylko zaszkodzić i pojsc w koszty. Najgorzej jak komus Bozia dala dwie lewe rece i taki delikwent roszczeniowiec do wszystkich ma pretensje poczawszy od tego ze mu się zepsulo ,a skończywszy na tym ze nie umie sobie naprawić i nie rozumie co się do niego mowi i pisze, a ci co potrafią nie chcą mu tego zrobić za darmo, a on taki biedny i bez kasy. Taki kraj ze nikt niema kasy a nawet jak ma to nie lubi wydawac , a im ma więcej tym bardziej nie lubi... Ale trudno my tez musimy innym placic i niema zmiłuj się.Przychodzisz do lekarza 150-200 za wizyte nie za wyleczenie ...czasem nawet nie za diagnozę.O notariuszach nie wspomnę... |
Coroller15 Toyota corolla Turkowice | 2014-03-12 10:09:28 Panowie no co pożartować nie można?
A o lekarzach i notariuszach to nie mów mi nic bo oni to faktycznie przeginają cenowo na maxa Nie wiem co dalej z toyką robić, czy handlować ją czy coś naprawaić bo można w koszty wejść a i nie naprawić (chyba) bo błędów na kompie nie ma a autko szarpie przy tych okolicach 2000 obr/min. pozdrawiam Artur |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-03-15 08:35:20 Jak masz węża w kieszeni, to sprzedaj z opisem nic nie stuka i nie puka |
Soudan Toyota Corolla E12 W ... Konin | 2014-03-17 11:08:16 Znam temat, tu nie chodzi o węża tylko o mechaników. Nic nie naprawią a rozgrzebią pół autka i kilka stówek policzą. Podejrzewam, że kolega z tym szarpaniem dlatego do mechanika nie jedzie szczerze mówiąc to ja jestem przed wymianą "czerwonych" świec i ciekawe czy po wymianie przestanie poszarpywać.
|