Problem z syreną alarmową w toyocie avensis t25

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Przepraszam jeżeli mój problem został już wcześniej rozwiązany.

Miałem kłopot z syreną alarmową w mojej avensis T25 z 2003 r. Alarm był montowany w serwisie, jaki jest to model, nie wiem, syrena w kształcie kulki z możliwością wyciszania kluczykiem. Ponieważ syrena często charczała podczas działania lub nawet milczała a mrugały tylko awaryjne zdecydowałem o jej wymianie. Podłączenie na cztery kabelki ( czerwony, czarny, biały i brązowy który jest chyba tylko anteną, bo był króciutki). Kupiłem używaną syrenę ale inny model prostokątny z własnym zasilaniem ( nr 89040-02010, 237000-2540) i podłączenie na wtyczkę z trzema przewodami ( biało-czerwony, biało-czarny i niebiesko-czerwony). Czy jest możliwość podłączenia tej "nowej" syreny czy jednak muszę "polować" na moją starą z kluczykiem. Jeżeli jest możliwość skorzystanie z nowej syreny proszę o pomoc jak ją podłączyć.

Ta uzywana syrene należy umiescic w smietniku.
Nowa kosztuje 50 zl i wytrzymuje jakies 3 lata po tym okresie zaczyna szwankować czyli np. nie działa z własnego zasilania lub powoduje nadmierne pobory itd.
Alarmy takie jak twój sterowaly plusem lub minusem niepamietam jak jest w tym modelu chalangera ale można to spr na stronie producenta.
Stare syrenki miały 4 kable plus czerwony minus czarny i dwa alternatywne sterowania plusem lub minusem które podlacza się w zaleznosci od tego czym wysterowuje alarm.W nowszych syrenkach jest już tylko jeden rodzaj sterowania.
Jeżeli sobie kupisz syrenke sterowana plusem a alarm wystawia minus to nie zadziała i vice versa.Sa tez syrenki sterowane cyfrowo to trzeci rodzaj.Najlepiej podjedz do kogokolwiek kto montuje alarmy to ci zalozy odpowiednia za jakies marne pieniądze i po problemie.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Widocznie ta nowa syrena którą mam ma zasilanie niezgodne z moją centralką, dlatego pewnie nie działa. Udało mi się odnaleźć w necie syrenę taką jak miałem ( symbol BS48 z kluczykiem i z własnym zasilaniem) a przede wszystkim z 4 kablami czyli tak jak podałeś jest możliwość wyboru sterowania ( plusem lub minusem).
Reasumując problem został rozwiązany, temat zamykam, pozdrawiam.