Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-11-16 13:26:38
To ze korodują to normalne. Trudno powiedzieć co oznacza "aż tak"....
I tu jest pies pogrzebany Jakby stał na dworze to sól i woda ze śniegu nie penetrowały tak szybko wszelkich zakamarków. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-11-16 13:28:38 To kolejna z przypadłości esperakowych korodujące przewodu paliwowe.
Na to zwracają uwagę nie tylko na przegladach lecz także mechanicy jeśli np. wymienia się filtr paliwa. Pozdrawiam |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-11-16 13:48:23 Nawet nie wiem gdzie one się znajdują |
jaro331 Renaut Twingo Bydgoszcz | 2005-11-16 14:50:40 z tego co przed chwilą sprawdzałem koszt wymiany przewodów paliwowych to mniej więcej +-140 zł mogłem czegoś nie doliczyć lub pominąć ale z wymianą filtra paliwa jest różnie ja swój wymieniałem w lipcu i powiem szczerze , że jeszcze nic mnie tak nie w...ło spędziłem przy tym 4 godziny chcąc zoszczędzić na przewodach tego filtra poprostu nie szło wykręcić niewiem kiedy ten gość co przede mną jeździł to robił może od nowego tam był w każdym razie po udanej operacji w końcu okazało sie , że w środku był czarny nie było paliwo tylko jakaś brunatna maź z niego wypływała zrobiłem jeden błąd tak mi sie wydaje mogłem nie skręcać go na te gówniaste śruby a zrobić to inaczej ale coż |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2005-11-16 16:50:06 Nie chce sie czepiac, ale juz kilka razy zauwazylem jak ktos pisze
To ile to jest? Brakuje mi tu ceny. Chyba powinno byc: mniej wiecej 140 +/- np. 20 co w efekcie da cene w przedziale od 120 do 160. |
Pietrek65 Opel Sintra Starogard Gdański | 2005-11-16 20:25:57
Wzdłóż progów, zaraz za rantem spinającym podłogę z progiem. |
pablo1987 Member Klubu Espero espero Włoszczowa | 2015-10-06 10:16:53 No i stało sie :/, niczym nie dało sie odkrecic filtra, przy próbie odkrecenia zaczal przeciekac przewod przy filtrze , pozostało mi tylko ciecie i teraz mam problem co z tym dalej zrobic. Miałem kupiony filtr paliwa do espero identyczny jak poprzedni ale juz go nie wykorzystam bo zostały odciete nakretki które były zakute na przewodach.
Mysle to zrobic tak, że dokupie kawałek gumowego przewodu paliwowego fi 10, naciagne na przewód tak zeby wszedł z 10cm i zacisne 2 opaskami skrecanymi. Drugi koniec na filtr i tu mam problem bo nie wiem jaki filtr bedzie pasował bo wszystkie które patrzyłem sa na przewód fi 8. Rurki w espero sa srednicy 10mm i teraz pytanie od jakiego auta bedzie pasował filtr zeby do espero założyc bez bawienia sie w jakies redukcje? |