Toyota yaris 1.0 problem P0340

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie mam problem z toyota gdyz ciagle swieci sie ten oto blad a pojawil sie po czyszczeniu silnika po tym jak wyskoczylo brak cisnienia oleju. Rozrzad ustawiony na znakach fabrycznych i dalej to samo. Jak jest zimny pracuje rowno ale gdy tylko sie zagrzeje to faluje na obrotach skaczac od 500 do 700. Gdy tylko uda sie skasowqc blad to auto samo sobie gazuje na 2000 obrotów i blad sie zapala. Podczas jazdy ma sie wrazenie ze jest strasznym mulem po sprawdzeniu świec wynika ze jest kiepski sklad moeszanki bo sa czarne. Pomóżcie bo juz tydzien walcze z autem i kicha.

Cytat:
2014-12-29 20:29:18, Cysiek89 pisze:
Witajcie mam problem z toyota gdyz ciagle swieci sie ten oto blad a pojawil sie po czyszczeniu silnika po tym jak wyskoczylo brak cisnienia oleju. Rozrzad ustawiony na znakach fabrycznych i dalej to samo. Jak jest zimny pracuje rowno ale gdy tylko sie zagrzeje to faluje na obrotach skaczac od 500 do 700. Gdy tylko uda sie skasowqc blad to auto samo sobie gazuje na 2000 obrotów i blad sie zapala. Podczas jazdy ma sie wrazenie ze jest strasznym mulem po sprawdzeniu świec wynika ze jest kiepski sklad moeszanki bo sa czarne. Pomóżcie bo juz tydzien walcze z autem i kicha.

Sprawdz czy tarczka z której czyta czujnik GMP jest literka F na zewnątrz.Pewnie nie lub kopsniety rozrząd o zab.

Cytat:
2014-12-31 21:19:24, Bigelektron pisze:
Sprawdz czy tarczka z której czyta czujnik GMP jest literka F na zewnątrz.Pewnie nie lub kopsniety rozrząd o zab.

Jak patrzysz na tarczke po zdjęciu kola pasowego to widać literke F która jest nad klinem a na lewo od niej jest to lyse miejsce bez zebow.Inaczej żeby nie rozbierać za wiele ...jak wyjmiesz czujnik GMP i ustawisz kolo pasowe klinem w otworze po czujniku to lyse miejsce ma być powyżej klina.A u ciebie jest chyba poniżej co??

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2015-01-01 20:11:38 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2015-01-01 20:12:12 ]

Toyota zrobiona jednak tak jak kolega mówił wina zębatki zero błędów i śmiga. bigelektron jak mogę ci się odwdzięczyć za pomoc ???

Cytat:
2015-01-08 20:14:13, Cysiek89 pisze:
Toyota zrobiona jednak tak jak kolega mówił wina zębatki zero błędów i śmiga. bigelektron jak mogę ci się odwdzięczyć za pomoc ???

Zmow 3 zdrowaśki za moje wykręcone kolano ...bo siedze sobie w gipsie i nie mogę chodzic A w dodatku sam sobie nie mogę niczego wymienić ani naprawic

To szybkiego powrotu do zdrowia przyjacielu A autko to zrobisz nie ucieknie od ciebie