Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2010-04-26 20:12:27 Ma ktoś może jakieś ciekawe przemyślenia na temat fotelików dziecięcych - czeka mnie taki zakup w najbliższym czasie i sie zastanawiam co wybrać. Narazie faworytów mam 2 - Maxi Cosi i Recaro... Al ecena mnie nieco odstrasza zwłaszcza że ma o byc fotelik ten najmniejszy czyli na pół roku... Na ten następny w którym dzieciak pojeździ dłuzej to żałował nie będę, ale ten pierwszy mnie trochę boli wydać 500 zł. Ciekawie cenowo wygląda np. Deltim X-car - ale nie wiem jak wypada w crash testach??
Kiedyś widziałem na forum kogoś z PIMOTU - może testowaliście tam jakieś foteliki ?? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2010-04-26 22:06:03 Stosowałem i stosuję u siebie foteliki GRACO.
Byłem i jestem z nich bardzo zadowolony. do 13kg - używany Ten też fajny Miałem taki właśnie u siebie i byłem z niego bardzo zadowolony, w komplecie kupiłem spacerówkę Graco i nosidło zapinałem na spacerówkę, a dzieciak bez jakiś dodatkowych komplikacji mógł spokojnie przez cały czas drzemać. Obecnie używam takiego: Graco Junior |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2010-04-26 23:13:18 |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2010-04-27 10:12:37 |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2010-04-27 11:01:07 Ja, tzn. Kasia, używa Maxi Cosi i na razie jest zadowolona
Fakt, można znaleźć coś tańszego, ale jak się poszpera na allegro to można kupić w dobrej cenie nowy lub używany. My pewno też będziemy sprzedawać fotelik jak mała wyrośnie z obecnie używanego. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2010-04-27 14:02:33
A mozesz tak w żołnierskim skrócie? Bo nie mam czasu teraz obejrzec. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2010-04-27 14:24:01
Widać, jak szelki (pasy) rozrywają się oparcia fotelików, zagłówki nie chronią przed uderzeniami bocznymi. Co ciekawe są to foteliki z wysokiej półki po 400zeta... Paradoks polega na tym, że do wydania certyfikatu robi się testy przy prędkości do 50km/h, natomiast testy zderzeniowe robi się przy dużo wyższych prędkościach, a wtedy działają już dużo większe przeciążenia. Proponuję pooglądać w spokoju, choć dokładnej odpowiedzi jaki fotelik jest najbezpieczniejszy nie ma, to przynajmniej warto zastanowić się nad zakupem tych, które poległy w testach... |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2010-04-28 00:11:39 O toto - coś mi się mgli z czasów użytkowania espero, że był problem z długością pasów. |