Dobór plecaka do biegania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

ktoś ma doświadczenie z plecakiem do biegania? Troszkę zaczęliśmy ostatnio biegać w terenie i przydałoby się mieć jakąś torbę. Najlepiej jeden męski i jeden damski.
Czy takie plecaki do biegania się nadadzą?
Chodzi mi typowo o 2-3 godzinki, jakas woda, dokumenty, telefon, nic wielkiego...

.

[ wiadomość edytowana przez: FAROW dnia 2016-06-30 11:03:29 ]

żaden z powyższych.
Plecak do biegania ma pojemność do 3-4 litrów, przylega do pleców, masz pasek stabilizujący na brzuchu, szerokie wyprofilowane paski na ramiona.
KLIK

Nie bierz samych bidonów ani plecaka jednoramiennego.
Wyłącznie plecak na oba ramiona i jeszcze lepiej jak będzie dodatkowo paskiem na dole plecaka stabilizujący na brzuchu.
Coś jak ten.
klik
Ale jak dopiero zaczynasz to nie napalaj się na tak przebajerzone. Mniejsze i wygodniejsze są z mniejszą pojemnością dzięki czemu nie przeszkadza tak podczas biegania.
Osobiście znalazłem w lidli albo biedronce podobny plecak i chyba zapłaciłem 35 zł, ma bukłak na wodę z rurką do paska na ramieniu, pojemnik jest elastyczny(taki worek) i jest w środku plecaka, wlewasz do niego wodę. Zmieści dokumenty, kasę i nadaje się na rower.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

[ wiadomość edytowana przez: Kleszczak dnia 2016-06-30 10:53:36 ]

2-3 godzinki... to już przynajmniej półmaraton. Przy tak intensywnym biegu potrzebne nawodnienie jest w okolicach 1,5l. Jak na początek to trochę sporo.

Dla mnie plecaki są ogólnie niewygodne do biegania - majta się to na wszystkie strony i tylko przeszkadza. Pas na bidony to też dla mnie lipa. Co pozostaje - dobre nawodnienie przed biegiem

A dokumenty i inne duperele pcham do nerki.

[ wiadomość edytowana przez: Wuipe dnia 2016-07-01 00:49:09 ]

[ wiadomość edytowana przez: Wuipe dnia 2016-07-01 00:50:30 ]

wczoraj w lidlu były plecaki na rower takie ok 20 litrów.
2-3 godziny to nawodnienie. Mam i pas z bidonem ale to lata jak wuipe gada. Biorę małą butelkę w trasę i trzymam ją za pasem spodenek.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

Proszę

LIDL

za duża pojemność jak na plecak do biegania ale to właśnie taki jest.

-----------------

Nie no, polmaratonow nie biegam te 2-3 godzinki to taki marszo-bieg w terenie, troche marszu, troche biegu, znowu marsz, jakiejs podejscie...

skoro więcej w tym chodzenia niż biegania to takie coś powinno się sprawdzić => klikacz
małe, poręczne, nie powinno się majtać