Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2003-02-12 15:16:50 Ja jestem już po małym przeglądzie. Myślę, że do zlotu zrobię 10.000km, żeby pojechać po kolejnym przeglądzie.
Wymieniłem: olej (Lotos City=29,88zł), filtr oleju (6,60zł), filtr powietrza (zwykły = 4,05zł), amortyzatory przód i tył (ok. 30zł/szt.), klocki (ch#$%%^ ruskie=14,65zł, a zamawiałem TOMEX-C=BARDZO polecam=14,65zł), uszczelki cylinderków hamulcowych (11,99zł), simering pod wał (7zł), łożyska alternatora (9zł i 7 zł), regulator napięcia (Q@$&^ MAĆ !!!!!, tydzień po przeglądzie, na śniegu, bez kanału, za 29,99zł zamiast za 15zł). To był dopiero przegląd "pozimowy", wiosenny będzie przed zlotem. |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-02-12 17:12:58 tzn. co??? pojedziesz do lakiernika? |
robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2003-02-12 17:41:32 BARDZO CHĘTNIE !!!!
tylko mnie na niego nie stać |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-21 18:48:18 Widzę że jest odświeżanie watków,a wiosna kalendarzowa na karku,więc można coś dopisać do tego tematu
Ja do lakiernika nie pojadę.Będę próbował pomalować kilka elementów samodzielnie(może się uda,a jak nie to będzie trzeba flache stawiać dla kumpla,moze nawet nie jedną) W związku z malowaniem mam pytanie:jak sie do tego zabrać,tzn jak czyścić,jaki dać podkład pod lakier,czy warto gdy np jest mała dziura w błotniku lub na drzwiach ją załatać,wyszlifować ładnie spawy i łatkę(czy takie coś sie wogle praktykuje) czy lepiej to zaszpachlować może?Co dodawać do lakieru(utwardzacze,itp)czy malowac to wszystko potem lakierem bezbarwnym(słyszał kto o tym?).Chciałbym aby auto na zlot wrzesniowy lux wyglądało,a jak będzie wszystko dobrze to i sprzedać potem łatwiej. pzdr Grzesiek |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2003-03-21 18:58:16 Ja ostatnio wymienilem 2 sworznie i 2 koncowki krotkie.Podczas tej roboty zobaczylem ze mi pęka dolny wahacz z prawej strony wiec go szybko zmienilem (okazalo sie pozniej ze byl jeszcze skrzywiony ).Ale podłapałem dobrą robotkę i myśle o nieodległej sprzedaży 2107 i kupnie samarki.No ale czas pokaze.Btw.bardzo mi sie spodobała ta granatowa samarka ze zdjęc .Kto nia tak a propos jezdzi?.Pozdrawiam |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-21 19:21:20 Wiher,zajrzyj w ten link co podałem niżej,ja chyba będe coś takiego zakładał,jest trochę grubawe,ale może pomoże.
wyciszenie wnętrza |
Jar Gryfino | 2003-03-22 18:39:03 A ja dzisiaj zmieniłem oponki na letnie.....mowie wam nie ta jazda. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-22 18:46:29 Ja z reguły czekam do świąt wielkanocnych z wymiana opon.W tym roku planuję kupić nowy komplet letnich.Rozważałem zakup używek,jednak chyba się zdecyduję na nowe dębicę passio,po bodajże 115 zł za sztukę.Wolę kupić nowe opony,niż wydawać kasę na alusy i jeździć na starym ogumieniu.
Pzdr Grzesiek |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-23 20:59:39 W sobotę na 95%(zalezy od pogody) szykuje mi się poważniejsza wiosenna naprawa,tzn wymiana uszczelek pod kolektorem dolotowym i wydechowym.Wyjeżdzam na działke ok 8 rano i wrócę pewnie wieczorem.Mam nadzieję że mi sie uda to zrobić,bo słychac dośc głośne cykanie(to na 100% nie zawory).Kilka osób przykładało tam ucho i też stwierdzili że to się przepaliła uszczelka.Jak mi się uda kupić przeguby kulowe te z Krosna to może zdąrzę wymienić,ale już nie będzie gdzie ustawić zbieżności,wiec pytam,czy da się jakoś z tym przejechać 100 km do domu?Może na takim odcinku opon nie potnie,ale gorzej moze byc z prowadzeniem auta.Miał ktoś podobne doświadczenie?Jakby to było mocno niebezpieczne, to pojadę na działkę wymieniać przeguby w piątek,rano na zbieżnośc a potem uszczelki
Pzdr Grzesiek |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-03-23 21:33:08 Grzesiunigdy w zyciu nie jedz bez ustawionej zbierznosci! Ja sobie tak oponki zjechalem a dodam, ze przjechalem moze z gora 30 km!!! Lepiej wymien sobie te przeguby u siebie, albo w Siemtyczach, ale tak zebys mogl tam zrobic zbieznosc. Kurna, a do tego jest przerazliwy odglos tracych opon i troche kierownice ciagnie. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-23 21:56:45 Dzięki za radępomyślę jeszcze co zrobić z tym,może wymienię je tu na miejscu u mechanika. |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-03-23 22:10:52 a ja moze wreszcie wymienię uszczelkę pod deklem zaworowym... |